Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Panterji na krilih Tkachuka pometli s Carolino

Florida Panthers so končnico začeli kot osmo moštvo na Vzhodu, danes so prvi finalisti lige NHL. Carolino so ugnali tudi na četrti tekmi, tokrat s 4:3.
Matt Tkachuk je ljubljenec navijačev Floride. FOTO: AFP
Matt Tkachuk je ljubljenec navijačev Floride. FOTO: AFP
N. Gr.
25. 5. 2023 | 06:56
25. 5. 2023 | 07:07
2:04

Florida je presenečenje letošnje končnice v ligi NHL, Pantherji so se v izločilne boje uvrstili kot drugi t.i. »wild card«, nato pa opravili z vsemi tekmeci v vzhodni konferenci. V finalu konference jih je čakala drugopostavljena Carolina, ki pa ni imela možnosti in Florida je z »metlo« (4:0 v zmagah) napredovala v finale. 

Na četrti tekmi je bil vnovič junak Matt Tkachuk, ki je dosegel dva zadetka, tudi odločilnega manj kot pet sekund pred koncem za zmago Panterjev s 4:3. Tkachuk je izkoristil igro z igralcem več, plošček je mimo blokerke Freddieja Andersona poslal v mrežo in zapečatil usodo Caroline.

Tkachuk je v tej seriji odločil kar tri tekme, na prvih dveh je dosegel odločilni gol za zmago v podaljšku, tokrat pa je tekmo odločil tik preden bi se nadaljevala v podaljšek. Junak je bil spet tudi vratar Floride Sergej Bobrovski, ki je zbral 36 obramb. 

Po zaslugi dvojca Bobrovski – Tkachuk je Florida letos nezaustavljiva, prvaki vzhodne konference so postali prvič po letu 1996. Za naslov prvaka lige NHL se bodo pomerili z Dallasom ali Vegasom, v tisti seriji s 3:0 vodijo zlati vitezi iz Vegasa. 

Florida Panthers: Carolina Hurricanes 4:3 (4:0 v zmagah)
Duclair 1., Tkachuk 11., 60., Lomberg 30; Stastny 13., Teravainen 23., Fast 57. 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine