Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmaji iz Gradca poslali vabilo v Tivoli

SŽ Olimpija se po podvigu na Dunaju tudi iz avstrijske Štajerske vrača z zmago. Ekipa Upija Karhule je trikrat vodila in v podaljšku ugnala Graz99ers.
Olimpija je zmagala v Gradcu. FOTO: Črt Piksi
Olimpija je zmagala v Gradcu. FOTO: Črt Piksi
22. 9. 2023 | 22:01
22. 9. 2023 | 22:11
3:24

Super začetek sezone v ICEHL za hokejiste SŽ Olimpije. Po uvodnem domačem porazu šele v podaljšku z Linzem so v Avstriji nanizali dve zmagi. Po podvigu na Dunaju s 4:0 so danes v Gradcu premagali Graz99ers s 3:2. Ekipa trenerja Upija Karhule je na avstrijskem Štajerskem trikrat vodila, najprej po golu Kristjana Čepona, potem po zadetku Nika Simšiča, v podaljšku pa je bil mož odločitve Will Cullen v 62. minuti. To je najboljše povabilo navijačem na sobotno tekmo (ob 18. uri) proti Innsbrucku.

Začetek in večji del prve tretjine je bil precej nervozen. Tako na eni kot drugi strani so se vrstile kazni, več so jih imeli pri Gradcu. A niti prednost dveh igralcev gostom ni pomagala, saj niso premagali vratarja Larsa Voldna. Novo priložnost ob igri 5-3 so imeli zeleno-beli spet ob koncu tretjine, a se je graška zasedba tudi takrat ubranila. Še več, ob nepazljivosti Ljubljančanov so domači pobegnili v protinapad, a se je z zanesljivim posredovanjem izkazal vratar Lukaš Horak, je zapisala STA.

V nadaljevanju je bilo dogajanje na klopi za kaznovane mirnejše, so pa na ledu hokejisti Gradca počasi prevzemali pobudo. A čeprav so si pripravili nekaj zrelih priložnosti, je bil Horak vselej na mestu. So pa nato udarili gostje. V 32. minuti so izpeljali lepo akcijo, ko je po podajah Simšiča in Marcela Mahkovca zadel Čepon. Gol je dal krila gostom, pripravili so si še nekaj priložnosti, najlepšo Mahkovec tri minute pozneje, a iz neposredne bližine ni premagal domačega vratarja.

Minuto in pol pred koncem pa so domači izenačili, nekoliko pokritega Horaka je presenetil Michael Kernberger.

A kljub pritisku domačih, do konca tekme je Horak (sredi zadnje tretjine je dobil tudi plošček pod čelado v glavo, a je tekmo nadaljeval) zbral 44 obramb, gostje niso klonili. Čakali so na svoje priložnosti in eno od teh je šest minut pred koncem izkoristil Simšič. So pa domači hitro odgovorili in izenačili dve minuti zatem, tako da je šla tekma v podaljšek.

V tem pa so imeli zadnjo besedo Ljubljančani: po 75 sekundah je Trevor Gooch natančno podal, Cullen pa s strelom pod prečko odločil zmagovalca, je še poročala Slovenska tiskovna agencija.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine