Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Nika Križnar sijajno štartala v veliko nagrado

Smučarska skakalka iz Delnic v Poljanski dolini je v svojo korist odločila uvodno tekmo poletne različice svetovnega pokala v Courchevelu.
Nika Križnar je poletela do zmage v Courchevelu. FOTO: Borut Živulović/Reuters
Nika Križnar je poletela do zmage v Courchevelu. FOTO: Borut Živulović/Reuters
29. 7. 2023 | 11:02
29. 7. 2023 | 13:28
2:52

Velika nagrada v smučarskih skokih pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (FIS) se za Niko Križnar v Courchevelu ne bi mogla začeti bolje. Slovenska zvezdnica je namreč slavila prepričljivo zmago.

Križnarjeva je bila najboljša s skokoma, dolgima 125 in 128,5 metra. Zbrala je 203,7 točke, natanko deset več kot drugouvrščena japonska šampionka Sara Takanaši (129,5 m in 131 m). Tretja je bila kanadska svetovna prvakinja Alexandria Loutitt (112,5 m in 120,5 m).

»Super dan v Courchevelu, moj najboljši rezultat na tem prizorišču. Super začetek velike nagrade. Res sem uživala do konca. Vem, da so še določene malenkosti, ki jih lahko popravim, predvsem pri doskoku. Zelo sem vesela tudi za celotno ekipo, ker smo dosegli lepe rezultate. Jutri nas čaka nov dan in upam, da bom ponovila uspeh,« je bila vesela 23-letna skakalka iz Delnic v Poljanski dolini.

Nikin podvig je dopolnila Nika Prevc (114,5 m in 112 m), ki je skočila na peto mesto. Katra Komar (110,5 m in 84,5 m) je med 26 tekmovalkami iz osmih držav pristala na 14. mestu, komaj 15-letna Ajda Košnjek (99 m in 87 m) pa je preizkušnjo končala na 20. mestu.

Križnarjeva na vrhu že po prvi seriji

Niki Križnar, ki je pred mesecem dni zablestela že z zlato lovoriko na evropskih igrah na veliki napravi v Zakopanah, je imenitno kazalo že po uvodni seriji. S Saro Takanaši je namreč​ po prvem »​polčasu« delila prvo mesto.

Sara Takanaši je osvojila drugo mesto. FOTO: Daniel Mihailescu/AFP
Sara Takanaši je osvojila drugo mesto. FOTO: Daniel Mihailescu/AFP

Križnarjeva je pristala pri 125 metrih, še štiri metre in pol dlje pa je z višjega zaletišča odneslo Takanašijevo. Obe sta za svoj nastop prejeli 104,1 točke. Zelo dober nastop je uspel tudi Niki Prevc (114,5 m), ki je držala četrto mesto. Za tretjeuvrščeno Nemko Katharino Schmid (120,5 m) je zaostajala za 6,7 točke.

Med elitno deseterico je bila tudi Katra Komar (110,5 m), ki je bila osma, Ajda Košnjek (99 m) pa je zasedala 17. mesto.

Smučarski skakalci se bodo za točke velike nagrade v Courchevelu potegovali danes od 18. ure naprej, jutri pa bosta v tem francoskem smučarskem središču še dve posamični tekmi. Ženska se bo začela ob 10. uri.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine