Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Najprej mu je stisnil roko, nato obrnil hrbet

Vodenje poljskih smučarskih skakalcev bo, kakor vse kaže, dejansko prevzel Avstrijec Thomas Thurnbichler.
Poljski skakalni šampion Kamil Stoch, ki je z napisom na svojih smučeh pozval h končanju vojne v Ukrajini, bo dobil novega glavnega trenerja. FOTO: Antti Yrjönen/Reuters
Poljski skakalni šampion Kamil Stoch, ki je z napisom na svojih smučeh pozval h končanju vojne v Ukrajini, bo dobil novega glavnega trenerja. FOTO: Antti Yrjönen/Reuters
3. 4. 2022 | 17:45
3. 4. 2022 | 19:02
1:47

Kakor vse kaže, bo vodenje poljskih smučarskih skakalcev zares prevzel Thomas Thurnbichler. Odgovorni v poljski zvezi so sicer že pred dnevi potrdili, da se pogajajo z 32-letnim Avstrijcem, vendar hkrati tudi zanikali, da bi z njim že sklenili sodelovanje. Da bo Kamila Stocha, Piotra Zylo, Dawida Kubackega & Co. poslej vodil prav Thurnbichler, je zdaj razkril Mario Stecher, športni direktor za skoke in nordijsko kombinacijo pri Avstrijski smučarski zvezi (ÖSV).

Thurnbichler, ki je bil v minuli zimi desna roka glavnega trenerja Andreasa Widhölzla v avstrijski reprezentanci, s katero se je veselil osvojitve pokala narodov (z vsega 47 točkami naskoka pred Slovenijo), na olimpijskih igrah v Pekingu oziroma Zhangjiakouju pa zlate lovorike na moštveni tekmi (prav tako pred našo četverico), je sicer že potrdil, da bo rojakom pomagal tudi v prihodnji sezoni.

»Thomas, s katerim sem imel več pozitivnih pogovorov, mi je pred dnevi s stiskom roke že zagotovil, da bo ostal v Avstriji. Da si je zdaj čez noč premislil, je zelo presenetljivo,« je dejal Stecher, ki Thurnbichlerju kljub vsemu želi vso srečo v vlogi glavnega trenerja poljske skakalne vrste, v kateri bo zamenjal dosedanjega selektorja, Čeha Michala Doležala. Z njim v poljski zvezi nazadnje niso bili več najbolj zadovoljni. V skupni razvrstitvi za svetovni pokal je bil namreč v minuli zimi najboljši Poljak Piotr Zyla šele na 14. mestu, v pokalu narodov pa so poljski skakalci pristali na petem mestu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine