Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Muršak: Vse v redu, le golov bi rad zabil več

Slovenec vstopil v drugo sezono pri švicarskih prvakih
Jan Muršak se je dobro znašel v Švici. FOTO Jože Suhadolnik/Delo.
Jan Muršak se je dobro znašel v Švici. FOTO Jože Suhadolnik/Delo.
24. 9. 2019 | 14:17
2:08
Sredi septembra je završalo po evropskih ledenih ploskvah, že uvodne tekme pa napovedujejo, da bo švicarsko prvenstvo, že tako eno najbolj cenjenih na hokejskem zemljevidu, še bolj negotovo kot v preteklosti. O tem je prepričan tudi naš as Jan Muršak, napadalec prvakov iz Berna.

Pred dnevi je bil osrednji akter zmage proti hokejistom Ambri-Piotte, med katerimi je v tej sezoni dolgoletni slovenski reprezentant Robert Sabolič. »Malo sva se z Robertom pogovorila, vsekakor se še mora privaditi na značilnosti lige in tukajšnjega hokeja,« je dejal Muršak, na omenjeni tekmi strelec in podajalec. Bern ostaja v vrhu razpredelnice, na zadnjih dveh tekmah ob koncu tedna pa Mariborčan ni prispeval golov. »Z uvodom v sezono sem sicer lahko zadovoljen, res pa je, da zdaj moram za popolno sproščenost izboljšati strelsko statistiko,« se dobro zaveda kapetan risov na zadnjih OI. Od reprezentančnega dresa se je poslovil, odločitvi so botrovale številne poškodbe. Glede na to je zanj najbolj pomembno, da ostaja zdrav ter da je kot eden štirih tujih hokejistov v vrstah švicarskih prvakov na vsaki tekmi v postavi. »A nenehno se moraš truditi. Prepričan sem tudi, da se bodo pri klubu okrepili še s kakšnim tujcem, saj se vedno pri komu lahko kaj zaplete, treba je imeti širši kader, če se boriš za vrh,« pravi Muršak.

Na tekmi v švicarskem prvenstvu igrajo lahko največ štirje tujci pri eni ekipi. Zanimivo pa je, da zdaj na klopeh prevladujejo trenerji iz tujine, močan je vpliv švedske in finske stroke. Za prvo je značilen poudarek na disciplinirani obrambi, Finci stavijo na napadalen pristop. Med slednjimi je tudi Kari Jalonen, nekoč selektor finskih levov, zdaj prvi mož na klopi Berna. Takšen hokej pa prav Muršaku zelo ustreza.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine