Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zgodovinska trojna zmaga Slovenk, na vrhu Urša, slovo Špele in Zorana

Olimpijski prvakinji v smučarskih skokih sta na zadnji tekmi sezone v Oberhofu družbo na odru za najboljše delali Nika Križnar in Ema Klinec.
Urša Bogataj je slavila novo zmago. FOTO: Matej Družnik/Delo
Urša Bogataj je slavila novo zmago. FOTO: Matej Družnik/Delo
13. 3. 2022 | 15:34
13. 3. 2022 | 17:41
3:21

Slovenske smučarske skakalke so se imenitno odrezale na zadnji tekmi za svetovni pokal v sezoni 2021/22. V Oberhofu so Urša Bogataj, Nika Križnar in Ema Klinec slavile zgodovinsko trojno zmago.

Bogatajeva (95,5 m in 100 m) je imela na koncu 4,3 točke naskoka pred Križnarjevo (97,5 m in 93 m) ter natanko 15 pred Klinčevo. Izjemen uspeh naših tekmovalk je dopolnila šestouvrščena Špela Rogelj (100 m in 87 m), ki končuje športno pot.

Mladinska svetovna prvakinja Nika Prevc (90,5 m in 82,5 m) je zasedla 12., Jerneja Brecl (90 m in 76,5 m) pa 24. mesto. Glavni trener slovenske reprezentance Zoran Zupančič je presenetil z odločitvijo, da ne bo več vodil naših skakalk, ki se veselijo osvojitve prvega pokala narodov.

»Zelo sem vesela, to je moja tretja zmaga v svetovnem pokalu, druga na tej napravi. Nekoliko sem utrujena, a vseeno vesela, da sem prikazala dva dobra skoka. Skakalnica je nekaj posebnega, mi je všeč, saj dobro skačem. Zadnja dva dneva sta bila zame zelo uspešna,« je izjavila Bogatajeva in potrdila, da se s položaja glavnega trenerja poslavlja Zoran Zupančič.

Po prvi seriji na vrhu Križnarjeva

Nika Križnar je v uvodni seriji skočila 97,5 metra daleč, dva metra dlje kot Urša Bogataj, ki je na drugem mestu zaostajala za 2,9 točke. Na tretjem mestu je bila poslavljajoča se Špela Rogelj, ki je zablestela s 100-metrskim poskusom. Najboljšo peterico je zaokroževala Ema Klinec (91,5 m).

Nika Križnar je vodila po prvi seriji tekme v Oberhofu. FOTO: Matej Družnik
Nika Križnar je vodila po prvi seriji tekme v Oberhofu. FOTO: Matej Družnik

V zelo dobrem položaju je bila tudi osmouvrščena Nika Prevc (90,5 m), v finale pa se je zanesljivo uvrstila tudi Jerneja Brecl (90 m), ki je zasedala 12. mesto.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine