Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

MacKinnon dobil pokal Hart za najkoristnejšega igralca sezone

Brez nagrade je ostal Rus Nikita Kučerov. Connor Bedard je najboljši novinec leta.
Nathan MacKinnon je prejemnik pokala Hart in nagrade Teda Lindsaya. FOTO: Bruce Bennett/AFP
Nathan MacKinnon je prejemnik pokala Hart in nagrade Teda Lindsaya. FOTO: Bruce Bennett/AFP
STA, T. E.
28. 6. 2024 | 11:35
28. 6. 2024 | 11:46
2:06

Kanadski hokejist Nathan MacKinnon iz ekipe Colorado Avalanche je na podelitvi nagrad severnoameriške lige NHL prejel pokal Hart in nagrado Teda Lindsayja. Pokal Hart je podeljen najkoristnejšemu igralcu lige, ki ga izvolijo novinarji, nagrada Teda Lindsaya pa je podeljena igralcu, ki je po mnenju hokejistov v minuli sezoni najbolj izstopal. Rekorder po številu obeh osvojenih nagrad je Wayne Gretzky. 28-letni MacKinnon je izpadel v konferenčnem polfinalu proti Dallasu, s Coloradom pa je pred dvema letoma dvignil Stanleyev pokal.

MacKinnon, prvi izbor na naboru lige leta 2013, je bil v minuli sezoni v skupnem seštevku po točkah drugi, zbral jih je 140. Dosegel je namreč 51 golov in dodal 89 podaj na 82 tekmah rednega dela. Po točkah ga je prehitel hokejist Tampe Bay Nikita Kučerov, ki jih je zbral 144. 31-letni Rus je bil prav tako finalist pri obeh nagradah. Connor McDavid iz Edmontona, najkoristnejši igralec končnice NHL in poraženec finala proti Floridi, je bil finalist za nagrado Hart, Auston Matthews iz Toronta, vodilni strelec lige, pa je bil finalist za nagrado Lindsay.

Connor McDavid je z Edmontonom izgubil v finalu proti Floridi. FOTO: Jim Rassol/Reuters
Connor McDavid je z Edmontonom izgubil v finalu proti Floridi. FOTO: Jim Rassol/Reuters

Connor Bedard iz Chicaga je prejel Calderjev pokal za novinca leta, Norrisov pokal za najboljšega branilca pa je po izboru medijev prejel član Vancouvra Quinn Hughes. Winnipegov Connor Hellebuyck je še drugič osvojil pokal Vezina za najboljšega vratarja lige, prvič je to priznanje prejel leta 2020.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine