Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Drugi športi

Panterji niso dokončali dela, morajo še enkrat v Kanado

Hokejisti Edmonton Oilers so zmagali na Floridi in preložili odločitev o prvaku NHL. Bilo je že 3:0, toda na koncu spet napeto.
Connor Brown se je veselil zmage Edmontona. FOTO: Bruce Bennett/AFP
Connor Brown se je veselil zmage Edmontona. FOTO: Bruce Bennett/AFP
P. Z., STA
19. 6. 2024 | 07:03
19. 6. 2024 | 07:45
2:16

Ni še konec finalne serije za Stanleyjev pokal v NHL. Hokejisti Edmonton Oilers so na peti tekmi v gosteh s 5:3 premagali Florida Panthers in znižali zaostanek v zmagah na 2:3. Tekma številka 6 bo v noči na soboto v Kanadi. 

Igralec tekme je bil Connor McDavid, ki je neposredno sodeloval pri štirih zadetkih Oilersov. Najprej je Connor Brown poskrbel za vodstvo ekipe iz Kanade v šesti minuti prve tretjine. V drugi tretjini je strelec Zach Hyman (22.) povečal vodstvo s svojim 15. golom v končnici, McDavid pa je poskrbel za prednost gostov 3:0 v 25. minuti.

Matthew Tkachuk (27.) je znižal za Florido, ki ima še vedno velike možnosti za osvojitev svojega prvega naslova v zgodovini franšize. Toda Corey Perry (32.) je po odličnem posredovanju McDavida ob moštveni premoči na ledu zadel za 4:1. Le 14 sekund kasneje je za panterje zadel Evan Rodrigues in znižal na 2:4.

V zadnji tretjini so Oilers ubranili prednost po golu Oilverja Ekman-Larssona (45.) in imeli v zadnji minuti več priložnosti za odločitev, potem ko je Florida z ledu odstranila svojega vratarja Sergeja Bobrovskega. McDavid je postavil končni izid z golom v prazno mrežo, drugim na tekmi, zgolj 19 sekund pred koncem.

Connor McDavid je sodeloval pri štirih zadetkih Edmontona. FOTO: Elsa Getty/AFP
Connor McDavid je sodeloval pri štirih zadetkih Edmontona. FOTO: Elsa Getty/AFP

Kanadski zvezdnik je zbral kar 42 točk v letošnji končnici, več sta jih dosegla le slovita Wayne Gretzky in Mario Lemieux. Gretzky je leta 1985 dosegel 47 točk v končnici, Lemieux leta 1991 44 in Gretzky leta 1988 43.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine