Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Ljubljanski zmaji bruhnili ogenj tudi v Celovcu

Po odmevni petkovi zmagi v polnem Tivoliju proti Beljačanom so Olimpijini hokejisti uprizorili podvig na gostovanju pri KAC in po podaljšku osvojili točki.
Olimpija je imenitno štartala v novo hokejsko sezono. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Olimpija je imenitno štartala v novo hokejsko sezono. FOTO: Voranc Vogel/Delo
STA, Š. R.
22. 9. 2024 | 19:08
22. 9. 2024 | 19:08
2:12

 V 2. kolu razširjene avstrijske lige ICEHL je Olimpija po podaljšku slavila zmago na gostovanju v Celovcu pri KAC s 4:3 (1:2, 1:0, 1:1; 1:0; Pastujov 11., Fraser 14., From 48.; Beričič 12., Tomaževič 21. PP, Ćosić 54., Kerbashian 65.).

Gostitelji so bili v domači dvorani po pričakovanjih nekoliko aktivnejši, a tega niso znali spremeniti v rezultatsko prednost. Prvi na tekmi je sicer zadel Nick Patujev v 11. minuti, a je le 31 sekund kasneje poravnal Miha Beričić. Korošcem je pred prvim odmorom vodstvo spet zagotovil Matthew Fraser.

V izenačeni tekmi so zmaji dvignili roke visoko v zrak neposredno po začetku drugega dela, ko je po 31 sekundah poravnal Blaž Tomaževič, letošnja okrepitev med zmaji iz Beljaka. V istem delu se je Olimpija nato kar dvakrat ubranila z igralcem manj na ledu.

Domača dvorana je spet zarjovela v 48. minuti, ko je zadel še Mathias From. A slavje je bilo kratko, saj je šest minut kasneje poravnal Jan Čosić in Ljubljančanom priigral najmanj točko in podaljšek. Na koncu bi tekmo lahko odločil Jan Muršak, ki igra v Celovcu, a po dobri podaji v zadnji akciji ploščka ni spravil v ljubljansko mrežo.

Tekmo je 46 sekund pred koncem v prid Ljubljančanov odločil Kale Kerbashian. Po akciji, v kateri sta sodelovala tudi njegova kanadska rojaka Alexandre Lavoie in Arvin Atwal, je Olimpija dosegla še drugo zmago v sezoni. Že minuto prej je Kerbashian zadel tudi vratnico, drugič na tekmi.

Naslednji konec tedna bodo zmaji bruhali ogenj v domačem okolju. Ugoden spored prinaša v Tivoli gostovanji italijanskih ligašev Asiaga in Pustertala.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine