Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Lige ne bodo zmanjšali, usoda zmajev pa še ni znana

Pri vodstvu tekmovanja BAHEL oz. nekdanje EBEL so potrdili, da bo v novi sezoni nastopilo vsaj 11 moštev: osem avstrijskih ter po eno iz Italije, Madžarske in Slovaške.
Pred enim letom so hokejisti SŽ Olimpije in Brunica igrali v finalu AHL, v obeh taborih pa razmišljajo o možnosti selitve v najvišji regionalni razred. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Pred enim letom so hokejisti SŽ Olimpije in Brunica igrali v finalu AHL, v obeh taborih pa razmišljajo o možnosti selitve v najvišji regionalni razred. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
12. 6. 2020 | 15:19
1:35
Namigovanja o tem, da bi v novi sezoni razširjeno avstrijsko prvenstvo štelo le 10 moštev, o čemer smo že poročali, so pri vodstvu tekmovanja odločno zanikali. Ob tem pa so potrdili resničnost napovedi, da SŽ Olimpija še zdaleč nima zagotovljenega mesta v regionalni hokejski eliti.

"Zaenkrat je tako, da imamo 11 klubov, ki so izpolnili vse obveznosti za nastop v novi sezoni, med njimi pa je tudi moštvo Bratislava Capitals," nam je Vinzenz Winter iz službe za stike z javnostjo klubskega hokejskega tekmovanja z novim nazivom BAHEL, nekdanje EBEL, zagotovil, ob tem pa poudaril, da dejansko za slovenski klub zaenkrat še ni zelene luči. Ob omembi, da gre pri novincu za slovaškega drugoligaša z izjemno ozko bazo privržencev v domačem mestu, pa je še dodal, da imajo v vodstvu tekmovanja zagotovilo iz Bratislave o močnejšem moštvu od tistega, s katerim so Capitals nazadnje igrali v drugoligaškem razredu dežele pod Tatrami.

"Kje bo igrala Olimpija v prihodnji sezoni, dejansko še ne vemo, če bo potrebno, pa bomo izvedli glasovanje o njeni udeležbi v najvišji regionalni ligi," je še dodal Winter.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine