Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Žiga Pance se je vrnil v Tivoli

Kot smo napovedali zjutraj na naši spletni strani, je v današnjem dopoldnevu Olimpijin hokejski tabor razveselil svoje privržence z vrnitvijo reprezentanta iz tujine.
Žiga Pance je že dobro desetletje član slovenske hokejske reprezentance. FOTO: Leon Vidic/Delo
Žiga Pance je že dobro desetletje član slovenske hokejske reprezentance. FOTO: Leon Vidic/Delo
5. 6. 2020 | 11:08
5. 6. 2020 | 11:26
2:22
Prvi junijski petek ponavadi ni kaj prida zaznamovan s hokejem na ledu. Razen morda v primeru kakšnega razburljivega boja ob koncu sezone onstran Atlantika, ko lepemu delu slovenske športne javnosti uhaja spomin k nepozabnima letoma 2012 in 2014 in izjemnih predstavah našega Anžeta Kopitarja v finalu NHL.

Toda letošnji 5. junij je drugačen tudi za hokejsko sceno. Danes naj bi namreč potrjevali zasedbo klubov v največjih regionalnih hokejskih tekmovanjih – BAHL (novi naziv dosedanje EBEL), obenem pa so iz ljubljanskega hokejskega tabora napovedali še eno odmevno okrepitev. Nazadnje so privržence razveselili s prihodom Aleksandra Magovca, otroka jeseniške hokejske šole in enega vodilnih naših branilcev na lanskem prvenstvu skupine B v Kazahstanu, zdaj pa so poskrbeli za še odmevnejšo novico: v Tivoli se je vrnil Žiga Pance!

Pri SŽ Olimpiji so bili glede imena sprva še skrivnostni ter na enem od družabnih omrežij so celo pripravili nagradno igro za navijače z ugibanjem o tem, kdo bo današnja okrepitev. Toda skrivnosti kmalu ni bilo več, v svoj hokejski dom se je vrnil 31-letni napadalec in sploh najvidnejši diplomant Olimpijine šole zadnjega desetletja. Za njim je zdaj že pisana mednarodna pot, nazadnje je igral pri slovitem Slovanu iz Bratislave, poškodba mu je prekinila sezono, nakar pa je postal eden najboljših napadalcev pri moštvu, ki je do prekinitve sezone merilo na naslov najboljšega v državi.

»Lepo se je vrniti v dvorano, kjer sem naredil prve hokejske korake, obenem je lepo biti doma v teh negotovih časih. S predsednikom kluba Miho Butaro sva se veliko pogovarjala in verjamem, da klub čaka svetla prihodnost. Želim si, da bi v Tivoliju igrali vrhunski hokej, kakršnega si Ljubljana in Slovenija zaslužita,« so bile prve besede igralca, ki bo spet nosil zmaja na prsih, podobno kot ima na reprezentančnem dresu risa.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine