Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Kralji so se znašli v očesu hurikana, Kopitar brez točke

Los Angeles Kings so na gostovanju pri Carolina Hurricanes v ligi NHL visoko izgubili (1:5). Več tekem odpovedanih zaradi okužb z novim koronavirusom.
Dvorana PNC Arena je bila prizorišče prve tekme po nizu štirih, na katerih so Anže Kopitar (na fotografiji) in soigralci vknjižili vsaj točko. FOTO: James Guillory/USA Today Sports
Dvorana PNC Arena je bila prizorišče prve tekme po nizu štirih, na katerih so Anže Kopitar (na fotografiji) in soigralci vknjižili vsaj točko. FOTO: James Guillory/USA Today Sports
J. K., STA
19. 12. 2021 | 07:02
19. 12. 2021 | 11:10
5:00

Le štiri tekme so bile na sporedu v ligi NHL v soboto, čeprav jih je prvotni spored predvideval okroglih deset. Težave z okužbami so imeli nedavno tudi pri ekipi Carolina Hurricanes, ki pa so tudi s precej premešano postavo proti Los Angeles Kings spet prikazali odlično predstavo in v domačem Raleighu slavili s 5:1. Anže Kopitar v dobrih 19 minutah na ledu ni vknjižil nove točke.

Jesperi Kotkaniemi in Jesper Fast sta že v prvih dveh minutah zatresla mrežo kraljev, vknjižila sta tudi podaji. Hurikani pogrešajo vodilna strelca in kapetana, kar pet igralcev v njihovi ekipi pa je tokrat zaigralo šele na tretji tekmi (ali manj) med elito. Kontkaniemi je zadel po 37 sekundah igre, 59 sekund kasneje je ob številčni premoči kalifornijsko mrežo zatresel še Fast.

»To je nekaj velikega. Mislim, da fantje res trdo delajo. Čestitke vsem, resnično, saj so res prispevali svoj delež,« je dejal trener Rod Brind'Amour. Za Carolino so zadeli še Brett PesceTeuvo Teravainen in Jack Drury, dve asistenci je zbral Brady Skjei za že šesto zmago na zadnjih sedmih tekmah. Frederik Andersen je ustavil 32 strelov v domačih vratih. Pri Carolini že vedo, da bodo zdaj lep čas počivali, saj je vodstvo lige preložilo njihovo domačo tekmo z Nashvillom in gostovanje v Bostonu, pri obeh se ubadajo z izbruhom okužb. Hurikani se na led niso podali niti v torek, ko bi morali igrati z ekipo Minnesota Wild. Tokrat jih iz tira ni vrgla niti poškodba Martina Necasa po vsega tri minutah igre.

Pridobili njihovo zaupanje

»To je noro. Fantje pridejo v ekipo in igrajo na tej ravni, to je noro. Lahko jim zaupamo,« je bil zadovoljen Kotkaniemi. Gostujoči trener Todd McLellan pa je dodal: »Česa pa niso počeli dobro? Bili so hitrejši, igrali bolj trdo, hitreje, odločneje ... Če si v NHL, spadaš sem. Vedeli smo, da bomo imeli polne roke dela.«

Blake Lizotte je z golom v zaključku zadnje tretjine vlil nekaj upanja v gostujočo vrsto na svoji drugi tekmi po po povratku zaradi covidnih protokolov. S porazom v Raleighu se je končal niz kraljev, ki so na zadnjih štirih tekmah osvojili vsaj točko, šestič na letošnjih 29 tekmah pa so zmogli zadeti le enkrat. Jonathan Quick je zbral 28 obramb, potem ko je na zadnjih šestih tekmah po rednem delu ostal neporažen. Tretjič v tej sezoni je za svoj hrbet spustil več kot tri ploščke.

Grob nalet utišal dvorano v Dallasu

Dve tekmi je odločil podaljšek, obakrat je bilo na semaforju 4:3 za domače. V Dallasu so Stars ugnali Chicago Blackhawks, v Philadelphii pa Flyers ekipo Ottawa Senators. V Teksasu so gledalci in igralci onemeli na začetku četrte minute, ko je Tannerja Kera v naletu zadel napadalec Blackhawks Brett Connolly. Kera so na nosilih odnesli z ledu in ga na nadaljnje preglede prepeljali v bolnišnico. Ostal pa je pri zavesti in bil odziven na dražljaje iz okolice.

»Kaj takega si nihče ne želi videti. Connolly ni igralec, ki bi počel take stvari, zato menim, da je šlo za naključni nalet ali pa ga ni videl. Vsi pa si želimo, da je Tanner dobro,« je povedal trener Blackhawks Derek King. Za prvo zmago Dallasa po petih porazih je svoj prvi gol v sezoni John Klingberg zadel po dveh minutah in 13 sekundah podaljška. Tekmo v Philadelphii pa je odločil Travis Sanheim po minuti in 35 sekundah dodatnega dela igre.

V Detroitu so Red Wings s 5:2 ugnali New Jersey Devils, v Seattlu pa so domače igralce Kraken s 5:3 premagali hokejisti Edmonton Oilers. Za slednje je Warren Foegele zadel dvakrat, Nemec Leon Draisaitl je prispeval tri asistence, Connor McDavid pa gol in asistenco. McDavid in Draisaitl sta z 49 točkami na čelu lestvice strelcev v ligi.




Sobotni izidi:

Carolina Hurricanes : Los Angeles Kings 5:1
(Anže Kopitar brez točke 19:06 minute za Los Angeles.) 

Minnesota Wild – Florida Panthers (preloženo)
Montreal – Boston Bruins (preloženo)
Philadelphia Flyers : Ottawa Senators 4:3 (podaljšek)
Vancouver Canucks – Toronto Maple Leafs (preloženo)
Dallas Stars : Chicago Blackhawks 4:3 (podaljšek)
Detroit Red Wings : New Jersey Devils 5:2
Colorado Avalanche – Tampa Bay Lightning (preloženo)
Calgary Flames – Columbus Blue Jackets (preloženo)
Seattle Kraken : Edmonton Oilers 3:5

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine