Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Kopitarjevi Kralji v drugi tretjini prejeli kar šest golov (VIDEO)

Poraz hokejistov Los Angelesa na gostovanju pri Coloradu (1:7) je izenačen njihov najvišji v zadnjih osmih letih.
Anže Kopitar je podal pri edinem golu Kraljev. FOTO: Isaiah J. Downing/Reuters
Anže Kopitar je podal pri edinem golu Kraljev. FOTO: Isaiah J. Downing/Reuters
20. 1. 2019 | 07:29
20. 1. 2019 | 07:38
4:20
Denver – Niti najzvestejši navijači hokejistov Los Angelesa v ligi NHL ne pomnijo tako slabe druge tretjine, kot si jo je moštvo privoščilo sinoči na gostovanju pred 18.043 gledalci v dvorani Pepsi Center, s katerega se je vrnilo s težkim porazom z 1:7, ki ni le najvišji v sezoni, temveč tudi izenačen najvišji v zadnjih osmih letih. Nazadnje je namreč za šest golov pokleknilo 18. decembra leta 2011 na gostovanju pri Detroitu (2:8).


Kopitarjeva podaja


Zasedba Colorada se je Kraljem maščevala za enak poraz na domači ledni ploskvi 23. marca lani (1:7), ko se je hrušiški as in kapetan Anže Kopitar proslavil s kar štirimi zadetimi goli. Sinoči ni niti enkrat sprožil v okvir vrat, zato se tudi med strelce ni mogel vpisati, je pa sredi zadnje tretjine ob številčni premoči podal Rusu Ilji Kovaljčuku, ki je ublažil težek poraz s častnim golom na tekmi. Kopitar je sicer na ledu prebil 19 minut in si v tem času prislužil tudi dve izključitvi.


Katastrofalna druga tretjina


Za poražence je bila zares katastrofalna druga tretjina, v kateri so prejeli kar šest zadetkov, štiri v razmaku (prvih) osmih minut, dva ob igralcu več in enega celo ob igralcu manj na ledni ploskvi. V 29. minuti, ko je bilo na semaforju že 0:5, je narazpolženega čuvaja mreže Jonathana Quicka zamenjal Jack Campbell, ki je v zadnji tretjini ostal nepremagan, v drugi pa je moral dvakrat na hrbet – v razmaku zgolj 74 sekund. Gostitelji so zmogli 40 strelov, gostje devet manj.


Deset strelov, šest golov


Prav neverjetno učinkovito je bilo moštvo Colorada v drugem delu, ko je iz desetih poskusov kar šestkrat zadelo, med strelce se je dvakrat vpisal tudi Finec Mikko Rantanen, ki pa zaključka obračuna zaradi poškodbe ni pospremil na ledu. »Preventivno ga v zadnji tretjini nisem vrnil v igro, saj želim, da je za prihodnji dvoboj proti Nashvillu povsem nared,« je pojasnil trener zmagovalcev Jared Bednar.


Slabša komunikacija


»Druga tretjina se je začela s prejetim golom in nadaljevala enako. Nismo igrali slabo, trudili smo se in borili, nismo pa znali zadeti. Veliko vzrokov je za to, med drugim tudi slabša komunikacija. Bolj si bomo morali pomagati. Druga tretjina je bila prav patetična, ne vem, kaj naj drugega rečem,« je zmajeval z glavo branilec Los Angelesa Drew Doughty. Kralji so v zadnjih dvanajstih dvobojih devetkrat zadeli po dva gola ali manj.


Bivša prvaka na dnu


Toda časa za obžalovanje ne bo, že jutri zvečer bodo v domačem Staples Centru gostili zasedbo St. Louisa, ki ji ne gre bistveno bolje, saj ima v statistiki vpisani le dve zmagi več, vendar tudi dve tekmi manj. Los Angeles sicer za osmim mestom razpredelnice zahodne konference, ki še vodi v izločilne boje, zaostaja za devet točk, ni pa več najslabša ekipa v ligi, po petih zaporednih porazih je to Chicago, kar pomeni, da sta povsem na dnu zasedbi, ki sta v zadnjem desetletju osvojili tri oziroma dva šampionska prstana v NHL.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine