Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Kopitar: Ne vem, ali je to dobro

Slovenski hokejski zvezdnik bo s soigralci pri Los Angeles Kings v noči na petek zadrsal že v svojo 19. sezono v NHL.
Anže Kopitar je zadovoljen z ekipo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
Anže Kopitar je zadovoljen z ekipo. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
M. Š., STA
9. 10. 2024 | 23:04
9. 10. 2024 | 23:15
4:51

Potem ko so novo sezono v NHL odprli s tekmama svetovne serije v Pragi, danes pa še s prvo onstran Atlantika, se začetek prvenstva 2024/25 bliža tudi za slovenskega hokejskega zvezdnika Anžeta Kopitarja. S Kralji bo prvič v te sezoni na uradni tekmi nastopil v noči na petek, njihovi tekmeci pa bodo igralci moštva Buffalo Sabres.

Pred dnevi se je za Los Angeles Kings končalo pripravljalno obdobje, v zadnji testni tekmi so Kopitar in soigralci v Quebecu izgubili s prvaki – hokejisti Floride Panthers (2:4). Zares pa bodo novo sezono začeli čez dva dni, ko bodo gostovali pri Buffalu. Nato kalifornijsko ekipo čaka niz gostovanj, prva domača tekma v Los Angelesu pa bo na sporedu šele 25. oktobra, ko bodo v goste prišli igralci kluba San Jose Sharks.

»Letos je vse bolj unikatno glede na to, da našo dvorano prenavljajo. To niti ni tako slabo, ekipa je na poti še malo več skupaj, še malo bolj se spoznamo in povežemo. Ko bo sezona v polnem teku, bo vsak poznal vse podrobnosti o vsakem,« je o nekoliko nenavadnem začetku sezone na današnji spletni novinarski konferenci za slovenske medije dejal Kopitar.

To bo zanj že 19. sezona v NHL, a kot poudarja, kljub bogatim izkušnjam še vedno čuti nekaj pozitivne treme pred uvodno tekmo sezone. »Nekaj kilometrine že imam, a počutim se dobro. Najmanj dve leti bom še vztrajal. Telesna priprava je dobra, najpomembneje pa je, da je veselje še vedno tu. Del tega je tudi to, da bo jutri prisotne malo treme, čeprav mogoče ne v takšnem obsegu kot pred 19 leti. A tudi to je pokazatelj, da igram z veseljem, da mi ni odveč,« je o vznemirjenju pred novim začetkom prvenstva dejal 37-letni Hrušičan.

Dobro pozna sebe in svoje telo

V pripravah ni odigral vseh tekem, je pa bil na zadnjih dveh v Kanadi. »Zdaj že dobro poznam sebe in svoje telo, pa tudi soigralce, tako da to zadošča. Jutri bomo pripravljeni na začetek sezone,« je poudaril Kopitar. V ZDA se je letos s počitnic v Sloveniji sicer vrnil bolj zgodaj kot prejšnja leta, po eni strani zaradi šolskih obveznosti otrok, pa tudi zaradi proslave desete obletnice druge zmage Kraljev za Stanleyjev pokal.

Njihov prvi tekmec bo Buffalo, ki je pred dnevi v Pragi izgubil obe tekmi svetovne turneje proti New Jerseyju. »Ne vem, ali je to naša prednost, obe tekmi v Evropi so izgubili, zato bodo še bolj motivirani doma. Vsak začetek je težek, naša ekipa pa je dobro pripravljena na vse.«

Zadovoljen je tudi s sestavo svoje ekipe, ki je po njegovem mnenju dobra zmes starih, srednje starih in mladih: »Precej drugačna je od lanskega začetka sezone; nekaj igralcev smo izgubili, nekaj smo jih zamenjali. Pridobili pa smo nekaj dinamičnih igralcev in nekaj veteranov, ki so že osvajali pokale.«

Pod vodstvom trenerja Jima Hillerja, ki bo prvič vodil ekipo od začetka sezone, se obeta nekaj sprememb. V napadu sicer ne, spremenili bodo predvsem sistem igre v srednji tretjini. »Če se izrazim nogometno, se bomo postavili malo višje že v srednji tretjini in upam, da bomo dobili kakšen plošček več in tako porabili manj energije. Če igraš 82 tekem, je lahko tam izgubiš veliko,« je pojasnil Kopitar.

Ne glede na priprave pa poudarja, da so prijateljske tekme eno, prava sezona pa se začne s prvim dvobojem rednega dela. »Občutek je dober, vzdušje v ekipi pa super. Komaj čakamo. Jutri se bo začelo zares, prvi teden ali dva bosta prava pokazatelja, kako je. Pomemben je začetek, da nisi potem v položaju izven končnice, da moraš finiširati, še preden je čas za to. Tako kot vsako leto: smo veseli, da lahko pokažemo, kaj lahko naredimo,« je še dejal slovenski as.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine