Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Zmajem se je pridružil izkušeni češki napadalec

Vodstvo hokejskega kluba Olimpija se je odzvalo in se okrepilo z Rudolfom Červenyjem.
Hokejistom Olimpije se bo pridružil Rudolf Červeny. FOTO: Črt Piksi/Delo
Hokejistom Olimpije se bo pridružil Rudolf Červeny. FOTO: Črt Piksi/Delo
7. 10. 2024 | 12:14
7. 10. 2024 | 12:31
1:45

Iz ljubljanskega hokejskega kluba so sporočili, da se je moštvu Olimpije pridružil Rudolf Červený. Izkušeni češki napadalec, ki igra na položaju centra, prinaša v ekipo bogate izkušnje iz elitnih evropskih lig – češke extralige, švedske SHL, finske liige-e in KHL.

»Po poškodbi Kala Karbashiana, enega od ključnih igralcev na začetku sezone, smo se v klubu odzvali in sklenili sporazum z Rudolfom. Je vsestranski center, ki lahko po potrebi igra tudi na krilnem položaju. Zelo je močan v dvobojih in odgovoren pri sprejemanju odločitev v igri. Oktobra in novembra nas čaka veliko težkih tekem in po dobrem štartu ničesar ne želimo prepustiti naključju. S Červenyjem smo sklenili dvomesečni dogovor z možnostjo podaljšanja,« je sporočil Anže Ulčar, direktor Olimpije.

V vodstvu kluba so prepričani, da bodo Rudolfova vsestranskost, pregled nad igro in odločnost v dvobojih pomembno vplivali na igro Olimpije v nadaljevanju sezone ICEČL. Červený je sicer svojo profesionalno kariero začel pri HC České Budějovice in nato igral za priznane evropske klube – Slovan Bratislavo, Mountfield HK, Brynäs IF, Pelikans Lahti ter nazadnje Admirals Vladivostok in Barys Astana. 

 

   

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine