Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Killorn dokončal preobrat Tampe in zadel desetinko pred koncem

Aktualni prvaki so proti Chicago nadoknadili dva gola zaostanka in se rešili v podaljšku, junak je bil Alex Killorn.
Alex Killorn je v podaljšku za pičlo desetinko sekunde prehitel sireno in Tampi priboril zmago. FOTO: Mike Dinovo/Usa Today Sports
Alex Killorn je v podaljšku za pičlo desetinko sekunde prehitel sireno in Tampi priboril zmago. FOTO: Mike Dinovo/Usa Today Sports
5. 3. 2021 | 06:55
5. 3. 2021 | 07:00
2:47
Branilci naslova lige NHL, Tampa Bay Lightning, so na gostovanju v Chicagu pokazali svoj karakter. Nadoknadili so dva gola zaostanka in si v podaljšku priborili že šesto zaporedno zmago.

Najboljša ekipa centralne divizije je gostovanje začela zelo slabo, saj sta za Chicago v drugi tretjini zadela Ryan Carpenter in Alex DeBrincat in povedla svoje moštvo v vodstvo z 2:0.

Zadetek Carpenterja je pomenil konec dolgega niza nepremaganosti vratarja Andreja Vasiljevskega, ki je pred tem vpisal tri zaporedne shutoute in svojo mrežo ohranil nedotaknjeno kar 228 minut in 9 sekund.

A Tampa je v zadnji tretjini zrežirala povratek. Že po 64 sekundah je Jan Rutta ob igralcu manj sprožil proti golu, Anthony Cirelli pa je spremenil smer ploščku in ga poslal v mrežo.

Podaljšek je v 63. minuti izsilil veteran Steven Stamkos, ki je po sodniškem metu preigral Patricka Kanea in zadel v desni kot domačega gola.

Aktualni prvaki so si zmago zagotovili zgolj desetinko pred koncem podaljška. Victor Hedman je poskusil s strelom z razdalje, pred golom pa se je dobro znašel Alex Killorn in se dotaknil ploščka, tako da je presenetil Kevina Lankinena.


Vancouver porazil vodilni Toronto


Najboljša ekipa lige Toronto je nepričakovano izgubila na gostovanju pri Vancouvru (1:3).

Šestouvrščenemu moštvu centralne divizije sta zmago priborila dvakratni strelec Jake Virtanen in Bo Horvat, za Toronto pa je zadel Pierre Engvall.

Toronto kljub porazu z 38 točkami ostaja trdno na vrhu lige, kjer ima 3 točke več od Tampe, v diviziji pa je njegov najbližji zasledovalec Winnipeg z 31 točkami.

Rezultati lige NHL
Carolina Hurricanes : Detroit Red Wings 5:2
Montreal Canadiens : Winnipeg Jets 3:4 *po podaljšku
New Jersey Devils : New York Rangers 1:6
New York Islanders : Buffalo Sabres 5:2
Pittsburgh Penguins : Philadelphia Flyers 3:4
Chicago Blackhawks : Tampa Bay Lightning 2:3 *po podaljšku
Nashville Predators : Florida Panthers 4:5
Dallas Stars : Columbus Blue Jackets 2:3
Calgary Flames : Ottawa Senators 7:3
Vancouver Canucks : Toronto Maple Leafs 3:1

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine