Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Zimski športi

Kildejev zmenek z zgodovino v najlepši areni na svetu

V švicarskem Wengnu ta konec tedna poteka tekmovanje za pokal Lauberhorn, vrhunec bo sobotni smuk, kjer Aleksander Aamodt Kilde lovi tretjo zaporedno zmago.
Smukače je v Wengnu pričakala izjemna kulisa Bernskih Alp. FOTO: Marco Bertorello/AFP
Smukače je v Wengnu pričakala izjemna kulisa Bernskih Alp. FOTO: Marco Bertorello/AFP
12. 1. 2024 | 05:00
4:50

V nadaljevanju preberite:

Vsak šport ima svoja kultna prizorišča in kar so v tenisu travnata igrišča Wimbledona, v nogometu štadion Santiago Bernabeu, slovita Maracana ali v košarki Madison Square Garden, sta v alpskem smučanju Wengen in Kitzbühel. Dvojček sloviti januarskih smukov smučarji začenjajo v idilični švicarski vasici, kjer Aleksander Aamodt Kilde lovi rekordno tretjo zaporedno zmago na pokalu Lauberhorn, domačini pa stavijo na sproščenega Marca Odermatta, ki v teh dneh uživa v klobasicah, v soboto bo tudi v neprekosljivi wengenski kulisi.

Štartna »ravnina« sobotnega smuka pod goro Eiger s pogledom na masiv Jungfrau je zelo verjetno najlepši prizor, kar ga ponuja alpsko smučanje. Sploh v vremenskih razmerah, kakršne se obetajo to soboto: nebo brez oblačka in živo srebro, ki se bo ustavilo kakšno stopinjo pod lediščem so popolna kombinacija za smukaški spektakel.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine