Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Kazahstanci odprli vrata Jeseničanom, ki ostajajo v igri za naslov

Jeseniški hokejisti bodo kljub porazu v zadnji tekmi drugega kroga celinskega pokala v Asiagu (2:5) zaigrali tudi na naslednji stopnji tekmovanja.
Trener Sija Acronija Jesenic Gaber Glavič je po naporni nedelji dobil dobre novice iz oddaljene dežele. FOTO: Črt Piksi/Delo
Trener Sija Acronija Jesenic Gaber Glavič je po naporni nedelji dobil dobre novice iz oddaljene dežele. FOTO: Črt Piksi/Delo
17. 10. 2022 | 10:23
1:28

Hokejistom Sija Acronija Jesenic ni uspelo osvojiti prvega mesta, ki prinaša napredovanje, tega se je veselil Asiago, a je manj kot 24 ur po tekmi v Italiji postalo jasno, da bodo z nastopi v celinskem pokalu nadaljevali tudi železarji. Kazahstansko moštvo Sariarka Karaganda je namreč odpovedalo nastop na turnirju 3. kroga, ki ga bo gostila valižanska metropola Cardiff, kjer se bodo med 13. in 15. januarjem 2023 torej mudili tudi Jeseničani.

Asiago je bil v nedeljo zvečer boljši s 5:2 (2:1, 2:0, 1:1), slovenska in italijanska ekipa sta bila jasna favorita v skupini, kar sta pokazala že na tekmah v prvih dveh kolih. Jeseničani so turško ekipo Buz Adam Istanbul in srbsko Vojvodino premagali s 5:1 in 7:1, Italijani pa z 9:2 in 14:0. Za Sij Acroni Jesenice sta sinoči zadela Gašper Glavič in Erik Svetina.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine