Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Jeseničani so se izkazali tudi v Salzburgu

Železariji so po peti zaporedni zmagi že tretji na lestvici alpske lige.
Jeseničani so v Avstriji proslavili novo zmago. FOTO: Jure Eržen/Delo
Jeseničani so v Avstriji proslavili novo zmago. FOTO: Jure Eržen/Delo
STA, B. E.
18. 1. 2021 | 21:33
18. 1. 2021 | 21:49
2:10
Salzburg – Podobno kot nazadnje v Val Gardeni so se jeseniški hokejisti danes v Salzburgu izkazali z učinkovito igro in zmagali s 7:5 (3:2, 2:2, 2:1; Šturm in Sodja po 3, Crnović). Železarji so po novi zmagi zdaj že tretji na lestvici alpske lige, za vodilnim Brunicom zaostajajo za 12 točk, a imajo obenem šest tekem manj.

Jeseničani nadaljujejo uspešno serijo tekem v regionalnem tekmovanju. Izgubili so le prvo v tem koledarskem letu, današnja zmaga pa je že peta v nizu. Z njo so se tudi pomaknili tik pod vrh lestvice, pred železarji sta le Pustertal in SŽ Olimpija.

Pri mladi salzburški zasedbi, ki tudi dobro igra v alpski ligi, so se morali Jeseničani kar potruditi za zmago. Začetek je bil njihov, prešli so v vodstvo z golom Aljoše Crnoviča, toda v le dveh minutah so nato Jeseničani najprej dobili gol, pa povedli z zadetkom Jake Sodje, a spet dovolili izenačenje. Tretjina pa je pripadla gostom, potem ko je v 18. minuti za minimalno prednost poskrbel Jaka Šturm.
 

Hat-trick Šturma in Sodje


Podobno je bilo tudi nadaljevanje. Gostitelji so izenačili, Jeseničani prek Sodje spet prišli do prednosti, a na polovici tekme ob igralcu manj spet prejeli zadetek za 4:4. A že manj kot minuto pozneje je Šturm poskrbel, da so gostje tudi na drugi odmor odšli z naskokom.

Šele v zadnji tretjini so si lahko železarji nekoliko oddahnili. Danes zelo razpoložena Šturm in Sodja sta dosegla vsak še po en gol in tako tekmo oba končala s hat-trickom, vodstvo s 7:4 v 49. minuti pa je bilo nato vendarle prevelika ovira za Salzburg, ki je do konca le še kozmetično popravil izid.

Jeseničani bodo lahko dobro formo potrjevali že v četrtek, ko bodo v Podmežakli gostili Cortino.

Olimpijino moštvo, ki je na 2. mestu, bo jutri gostovalo v Lustenauu.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine