Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Jeseničani so ostali drugi kljub porazu

V zadnjem kolu rednega dela alpske lige sta slovenski moštvi iztržili polovičen izkupiček.
Jeseniški hokejisti so potrdili drugo mesto in s tem prednost domačega ledu v morebitnem polfinalu. FOTO: Uroš Hočevar
Jeseniški hokejisti so potrdili drugo mesto in s tem prednost domačega ledu v morebitnem polfinalu. FOTO: Uroš Hočevar
STA, B. E.
18. 3. 2021 | 22:36
19. 3. 2021 | 00:19
1:53
Hokejisti Sija Acronija Jesenic so v zadnjem kolu rednega dela alpske lige v gosteh izgubili z Vipitenom z 0:1 (0:1, 0:0, 0:0). Jeseničani so kljub temu redni del končali na drugem mestu.

Jeseniški hokejisti so danes morali potrjevati drugo mesto in s tem prednost domačega ledu v morebitnem polfinalu, potem ko so priložnost, da bi si ga že zagotovili, zapravili s porazom proti zadnjemu Linzu na prejšnji tekmi. Danes so imeli boj na daljavo s Pustertalom, ki je pred tekmo zaostajal za dve točki, nazadnje pa so kljub porazu le potrdili drugo mesto za SŽ Olimpijo. Posredno so jim pomagali mladi Salzburžani, ki so premagali Pustertal v gosteh s 4:2.

Današnjo tekmo Jeseničanov je odločil en gol, že v prvi tretjini je v polno za gostitelje zadel Paul Eisendle. Drugi domači junak je bil vratar Jakob Rabanser, ki je gostom ubranil kup priložnosti in na koncu s 44 obrambami ohranil nedotaknjeno mrežo .
 

Še 24. zmaga SŽ Olimpije


Hokejisti SŽ Olimpije so v gosteh ugnali Kitzbühel s 6:0 (2:0, 2:0, 2:0) in potrdili prvo mesto s 24. zmago v sezoni. V prvi tretjini je dvakrat v polno zadel Nejc Brus, na polovici tekme je vodstvo povišal Miha Logar, še v drugem delu pa je zadel tudi Tadej Čimžar. V zadnji tretjini sta pričakovano zmago potrdila Žiga Pance in Aleš Mušič z zadetkoma v razmaku 13 sekund.

Končnica se bo z izbiranjem tekmecev začela 25. marca, prve četrtfinalne tekme pa bodo 27. marca.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine