Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Jakov Fak za zmago ugnal velikega Norvežana

Naš najboljši biatlonec se je imenitno odrezal na poletni preizkušnji v Nemčiji ter osvojil 1. mesto.
Jakov Fak je sredi septembra očitno na visoki ravi pripravljenosti. FOTO: Mavric Pivk
Jakov Fak je sredi septembra očitno na visoki ravi pripravljenosti. FOTO: Mavric Pivk
15. 9. 2024 | 18:50
15. 9. 2024 | 18:50
2:02

Slovenski biatlonec Jakov Fak je zmagovalec ulične biatlonske tekme na rolkah v nemškem Dresdnu. V finišu izjemno napetega obračuna je ugnal prvega zvezdnika biatlonskega sveta Norvežana Johannesa Thingnesa Bøja in Nemca Justusa Strelowa, ki sta končala za njim.

Biatlonci so na rolkah šestkrat opravili z 2,3 kilometra dolgo progo in imeli pet streljanj s štafetnimi pravili, kjer je s tremi rezervnimi naboji moč popravljati napake na strelišču.

Fak je tekmo dobro začel, po drugem in tretjem streljanju pa zdrsnil na šesto mesto. Ko je na predzadnjem streljanju popravljal le enkrat, se je prebil med najboljšo trojico, na zadnjem pa je z ničlo kot drugi zapustil štadion, a z velikim zaostankom za norveškim asom in majhno prednostjo pred Strelowom.

Bø pa je očitno bistveno bolj vajen smuči kot rolk. Strelow je potrdil dobro formo in najprej prehitel Faka. Nato sta oba ujela Norvežana in mogla pri tem tudi precej znižati hitrost. V končnici je Strelow iskal notranji kot, da bi ugnal vikinga, kar je izkoristil Fak in se prebil na 2. mesto. Ko je Nemec še enkrat napadel na zadnjem desnem ovinku, pa mu je Norvežan zaprl smer.

A kot pravi pregovor »kjer se prepirata dva, ....«, je Boe na levi spregledal Faka, ki se je z zaletom odpeljal mimo obeh tekmecev do prestižne zmage. Četrto mesto je z velikim zaostankom osvojil Tarjei Bø.

Žensko tekmo je dobila Italijanka Lisa Vittozzi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine