Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Jakov Fak potrdil dobro formo

Najboljši Slovenec je bil šesti v šprintu v Kontiolahtiju, Tarjei Bø tokrat ugnal mlajšega brata Johannesa Thingnesa, ki ostaja vodilni. Prve točke Bauerja.
Jakov Fak se je izkazal na Finskem. FOTO: Antti Aimo-koivisto/AFP
Jakov Fak se je izkazal na Finskem. FOTO: Antti Aimo-koivisto/AFP
STA
3. 12. 2020 | 16:54
3. 12. 2020 | 16:57
3:18
Norvežan Tarjei Bø je zmagovalec moške biatlonske šprinterske tekme biatloncev v Kontiolahtiju na Finskem. Za 13,9 sekunde je ugnal Nemca Arnda Peifferja in za 29,4 mlajšega brata Johannesa Thingnesa Bøja, ki je z novimi stopničkami povečal vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala. Jakov Fak je bil s strelsko ničlo in zaostankom 45,3 sekunde šesti.
 
Faka, ki se je na vseh treh tekmah nove sezone uvrstil med deseterico, sta prehitela še Švicar Benjamin Weger in Norvežan Erlend Bjoentegaard, sicer pa pri slovenskem tekmovalcu velja izpostaviti, da je odlično odtekel zadnji 3,3 kilometrski krog in pridobival v primerjavi s tekmeci, kakšnih pet ali šest sekund pa je izgubil pri zadnjem strelu, kjer je naredil krajšo pavzo.

Tarjei Bø je tokrat premagal mlajšega brata. FOTO: Antti Aimo-koivisto/AFP
Tarjei Bø je tokrat premagal mlajšega brata. FOTO: Antti Aimo-koivisto/AFP


»Glede streljanja sem naredil najboljše, kar se je dalo. Nisem sicer streljal dovolj hitro, ker sem imel določene težave pri merjenju. Vseeno mi je uspelo zadeti ničlo, kar je zadostovalo, da sem s takim tekom, kot sem ga trenutno sposoben, spet med prvimi šestimi. Zaenkrat je to v redu, bi pa seveda želel, da bi bilo v prihodnje še boljše in da bi še hitreje tekel in bolj zanesljivo streljal. Potem bi morda imel priložnosti biti še višje,« je tekmo povzel Fak.
 

Bauer do prvih točk


Do prvih točk v sezoni se je prebil tudi Klemen Bauer, ki je na 10-kilometrski tekmi z dvema streljanjema zgrešil zadnji strel, storil torej klasično biatlonsko napako, na koncu pa je bil 24. »Današnjo tekmo bi lahko ocenil pozitivno, razen zadnje napake pri streljanju stoje, ko je šel strel mimo povsem po neumnosti. Nekako sem se že zadovoljil s tistimi devetimi streli, kar je bila ključna napaka. Sicer pa je bila tekma nekako pod kontrolo in s tem rezultatom bom kar zadovoljen. Vem pa, da sem zmožen še precej več, kar bom poizkušal popraviti na sobotni zasledovalni tekmi. To bo tekma zase in verjamem, da lahko to popravim,« pa je po tekmi povedal Bauer.

Na zmagovalnem odru sta stala dva Norvežana in Nemec. FOTO: Antti Aimo-Koivisto/Reuters
Na zmagovalnem odru sta stala dva Norvežana in Nemec. FOTO: Antti Aimo-Koivisto/Reuters


Rok Tršan in Miha Dovžan sta bila 73. in 81. ter ostala tudi brez sobotne zasledovalne tekme, na katero se uvrsti najboljših 60 tekmovalcev. A trener Uroš Velepec je po 10-dnevnem prisilnem počitku pred mesecem dni zaradi okužbe s koronavirusom vnaprej napovedal, da bo njun uvod v sezono bržkone nekaj počasnejši, zato razloga za skrb še ni.
 

V soboto bo zanimivo


Prav sobotna dirka bo bržkone vnovič dodobra premešala skupni seštevek svetovnega pokala, kjer prepričljivo vodi 27-letni Johannes Thingnes Bø s 162 točkami, na drugo mesto pa se je danes s svojo 10. jubilejno zmago v karieri prebil njegov pet let starejši brat Tarjei, ki ima tako kot Šved Sebastian Samuelsson 115 točk, za točko zaostajata olimpijski prvak Peiffer in Fak.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine