Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Hokej se le vrača na športni zemljevid glavnega mesta

V jutrišnjem nadaljevanju AHL Olimpija doma s Fasso, Jesenice v Salzburg. Predstavitev novinca med železarji in povratnika med zmaji.
Sobotni derbi Olimpije in Jesenic je bil dinamičen, takšna naj bi bila tudi jutrišnja tivolska predstava zmajev proti hokejistom Fasse. FOTO: Roman Šipić/Delo
Sobotni derbi Olimpije in Jesenic je bil dinamičen, takšna naj bi bila tudi jutrišnja tivolska predstava zmajev proti hokejistom Fasse. FOTO: Roman Šipić/Delo
30. 10. 2019 | 11:55
30. 10. 2019 | 12:02
3:58
Za hokejiste zdaj ni prostih dnevov. Tekmovanje v alpski ligi se bo nadaljevalo jutri, zaradi praznika v Sloveniji bo tivolska tekma SŽ Olimpije in Fasse ob zgodnejšem terminu (17.30), kot so ga sicer vajeni obiskovalci hokejskih predstav v Ljubljani ob četrtkih. Jeseničane čaka zahtevno gostovanje na Solnograškem.

Že dolgo se ni o kakšni domači hokejski tekmi v športni javnosti tako dolgo razpravljalo kot o sobotnem derbiju zmajev in železarjev v lepo polnem Tivoliju. Večinoma so si med nevtralnimi in umirjenimi opazovalci sledile pohvalne besede za prikazano na ledu, igra je bila napeta do konca, zmagovalca so dali šele kazenski streli, zanimiv boj je tokrat tritisočglavo množico precej bolj pritegnil kot uvodna derbija sezone v poletni ligi na Bledu ter na pokalnem turnirju v Kranju. Tako kot na omenjenih dveh tekmah je bilo ljubljansko moštvo uspešnejše tudi v tem jubilejnem derbiju z oznako 500 in se je obdržalo v zgornjem delu lestvice, od katerega se Gorenjci oddaljujejo. In če bi sodili po vsem videnem, bo tudi po jutrišnjem kolu podobno: zmajem namreč na domačem ledu proti Fassi pripada vloga favoritov, železarje pa čaka zelo zahtevna naloga pri podružničnem moštvu Salzburga. Resda to zaenkrat na lestvici zaostaja za Jeseničani, toda spretno selekcionirano zasedbo odlikuje odlično drsanje, pričakovati gre, da bo iz tedna v teden močnejša.

Olimpijin kapetan Aleš Mušič (levo) je bil najboljši igralec sobotnega derbija. V ozadju na fotografiji Gal Koren,. FOTO: Matej Družnik/Delo
Olimpijin kapetan Aleš Mušič (levo) je bil najboljši igralec sobotnega derbija. V ozadju na fotografiji Gal Koren,. FOTO: Matej Družnik/Delo


V Podmežakli gre za posebno zgodbo. Igra prenovljenega moštva postaja ustvarjalna in tudi všečna, točk pa je po vseh zamujenih priložnostih premalo. Kar štirikrat so v zadnjih petih tekmah Gorenjci izgubili po podaljšku ali kazenskih strelih, povrh so bili domala vedno znova pred zmago po 60 minutah igre. Ni si težko predstavljati, da bi v primeru zgolj polovične uspešnosti imeli štiri točke več in se tako precej bolj vedro ozirali k lestvici. Toda še zdaleč ne obupujejo, z novim vratarjem, Antoinom Bonvalotem iz Francije, bodo poskusili zmagovati in tako prodirati proti zgornji polovici razpredelnice.


Uganka Aleša Kranjca


V Olimpijinem taboru se zadovoljno ozirajo k zadnjem koncu tedna, zmagi proti večnim tekmecem, lepemu obisku v Tivoliju, vrnitvi zanimanja za hokej v glavnem mestu tudi med tistimi, ki jih že nekaj časa ni bilo na tekmah. Evforije, kot je ob koncu prejšnje sezone pospremila tako nepozabno finalno serijo alpske lige kot tudi domačo končnico za naslov prvaka, še ni zaznati, toda če se bo moštvo novega trenerja Gregorja Polončiča vzpenjalo, bodo tivolske ambicije naraščale, hokej pa bo spet vidneje zarisan na športnem zemljevidu Ljubljane.

Podobno kot jeseniški tabor se je tudi ljubljanski okrepil, k moštvu se namreč vrača Kristjan Čepon, prispeval naj bi opaznejši delež k zanesljivosti obrambne vrste. Pri tej očitno zdaj ni več izkušenega Aleša Kranjca, o njegovem statusu zaenkrat pri vodstvu kluba še molčijo, Polončič o svojem vrstniku, rojenem leta 1981, očitno ne odloča več, saj nam je omenil, da se o statusu dolgoletnega reprezentanta morajo izreči vodilni v pisarni. Toda za vse skupaj pa je seveda prvi kratkoročni cilj jutrišnja zmaga proti Fassi.

Pred Andrejem Tavžljem, kapetanom Jesenic, in soigralci bo jutri zahtevna naloga v Salzburgu,. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo
Pred Andrejem Tavžljem, kapetanom Jesenic, in soigralci bo jutri zahtevna naloga v Salzburgu,. FOTO: Roman ŠŠipić/Delo

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine