Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Vrhničan v drugo le bolj proti vrhu

Slalom za svetovni pokal v Flachauu dobil Avstrijec Manuel Feller, Štefan Hadalin 17.
Štefan Hadalin je v drugo le bolje opravil svojo slalomsko vožnjo v Flachauu. FOTO: Joe Klamar/AFP
Štefan Hadalin je v drugo le bolje opravil svojo slalomsko vožnjo v Flachauu. FOTO: Joe Klamar/AFP
M. U., STA
16. 1. 2021 | 13:58
16. 1. 2021 | 16:25
3:16
Manuel Feller je zmagal v slalomu za svetovni pokal alpskih smučarjev v Flachauu. Avstrijec je za krstno zmago za 43 stotink sekunde ugnal vodilnega po prvi vožnji Francoza Clémenta Noëla. Edini slovenski finalist Štefan Hadalin je prvega od dveh slalomov na Solnograškem končal na 17. mestu.

Peti moški slalom sezone in peti zmagovalec. Švicar Ramon Zenhäusern je zmagal v Alta Badii, Norvežan Henrik Kristoffersen je dobil Madonno di Campiglio, v Zagrebu je slavil Nemec Linus Strasser, v Adelbodnu pa Avstrijec Marco Schwarz, ta je današnji slalom končal na tretjem mestu, za Fellerjem je zaostal sedem desetink sekunde. Osemindvajsetletni Feller se je po šestih uvrstitvah na zmagovalni oder končno zavihtel na najvišjo stopničko.

V posebnem slalomskem seštevku je novi vodilni. Na mestu vodilnega slalomista je Schwarza za zgolj eno točko prehitel rojak Feller. V skupnem seštevku zime na mestu vodilnega še naprej ostaja Francoz Alexis Pinturault, ki je slalom končal na devetem mestu. Flachau po devetih letih znova gosti karavano svetovnega pokala alpskih smučarjev. Na progi Hermanna Maierja bo v nedeljo še en slalom.

Manuel Feller je na avstrijskih tleh preslalomiral vso konkurenco. FOTO: Barbara Gindl/AFP
Manuel Feller je na avstrijskih tleh preslalomiral vso konkurenco. FOTO: Barbara Gindl/AFP


Edini slovenski finalist je bil po prvi vožnji 25. V finalu je pridobil osem mest in z zaostankom 2,56 sekunde končal na 17. mestu ter na sedmem zaporednem slalomu pristal v točkah. Hadalin je postavil 14. čas druge vožnje. Drugi slovenski predstavnik Aljaž Dvornik je v prvem slalomu odstopil malo pred ciljem.
 

Izgubil nadzor


»Prvo vožnjo sem začel zelo dobro, tudi srednji del je bil dober, potem pa se mi je zgodila napaka, zaradi katere sem izgubil kontrolo. Potem do cilja nisem uspel povezati zavojev v celoto in hitrost. S prvo vožnjo tako nisem najbolj zadovoljen. V drugi sem poskušal z enakim pristopom, kot v prvo, s tem, da je bila vsa vožnja bolj stalna in temu primeren je bil tudi rezultat. Spet je rezultat blizu 15. mesta, je neka konstantnost, a želim si več. Vem, da ob dveh dobrih tekih lahko dosežem več, tako da bom jutri poskusil sestaviti dve vožnji in bom videl, kam me to pripelje,« je dejal Vrhničan Štefan Hadalin.

Slovenski glavni trener za tehnične discipline Klemen Bergant pa je dodal:  »Štefan je dosegel rezultat, ki jih dosega že vso sezono, z nekaj dobrimi odseki, v prvem teku je bila predvsem prva polovica zelo dobra, v spodnjem pa je izgubil ritem in hitrost ter si pridelal kar nekaj zaostanka. Druga vožnja je bila bolj konstantna, a še vedno ni to bilo tisto, kar lahko od njega pričakujemo. Torej, da bo enkrat sestavil tekmo z odseki, ki jih ima na nekaterih delih, ali na vseh vožnjah, kot je bilo to v Zagrebu v prvem teku ali v Adelbodnu v drugem. Je poleg, a za višji rezultat bo treba opraviti dve vožnji na takšni ravni.«
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine