Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Gašperju Breclu točki v Otepääju

Slovenski kombinatorec uspešen na tekmi za svetovni pokal v Estoniji.
Gašper Brecl je v Estoniji prišel do dveh točk svetovnega pokala v nordijski kombinaciji. FOTO: SZS
Gašper Brecl je v Estoniji prišel do dveh točk svetovnega pokala v nordijski kombinaciji. FOTO: SZS
Š. R., STA
7. 1. 2023 | 18:45
1:57

Slovenski nordijski kombinatorec Gašper Brecl je v estonskem Otepaääju osvojil novi točki svetovnega pokala. Na zasledovalni tekmi je zasedel 29. mesto, po desetkilometrskem teku je bil 41., z boljšim skokom pa je napredoval do dobitnikov točk. Drugi slovenski predstavnik Erazem Stanonik je bil po teku zadnji, 47., tega mesta pa se ni znebil niti po skakalnem delu, ki je sicer potekal v spremenljivih, neugodnih vetrovnih razmerah.

Najbolj zadovoljni so bili v avstrijskem taboru. Odsotnost najboljšega kombinatorca zadnjih let, Norvežana Jarla Magnusa Riiberja, ki je tekme v Estoniji izpustil, je najbolje izkoristil Johannes Lamparter, lani drugi v svetovnem pokalu, letos zmagovalec prvič. Tako kot drugouvrščeni Finec Ilkka Herola si je visoko uvrstitev zagotovil predvsem z odličnim skokom.

Po teku je najbolje kazalo Norvežanu Jensu Luråsu Oftebroju, ki bi z zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala prehitel Riiberja in prevzel vodstvo, a prvega mesta ni obdržal, po skoku je padel na 11. mesto. Tretji je bil še en Avstrijec Thomas Rettenegger. Emi Volavšek je uspel petkilometrski tek ženske zasledovalne preizkušnje. Zasedla je tretje mesto, a na njeno žalost se tekma zaradi močnega vetra na skakalnici ni nadaljevala. Obstaja možnost, da jo bodo dokončali v nedeljo, ko bosta na sporedu tudi še posamični preizkušnji.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine