Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Felix Neureuther bo izpustil Alto Badio

Nemški smučarski as še čuti posledice poškodbe palca, ki jo je utrpel pred začetkom poolimpijske zime.
Felix Neureuther še ni povsem nared za največje napore. FOTO: Gabriele Facciotti/AP
Felix Neureuther še ni povsem nared za največje napore. FOTO: Gabriele Facciotti/AP
J. P., STA
12. 12. 2018 | 20:04
12. 12. 2018 | 20:25
1:30
Alta Badia – Kot so sporočili z nemške smučarske zveze, bo moral alpski smučar Felix Neureuther zaradi posledic poškodbe palca, ki jo je utrpel pred začetkom poolimpijske zime, izpustiti tudi prihajajoče preizkušnje svetovnega pokala v tehničnih disciplinah v Alti Badii, torej na prizorišču, na katerem je že dvakrat pristal na stopničkah.


V Val d'Iseru brez uspeha


Minuli konec tedna je prekaljeni 34-letni Nemec, ki se je vrnil po lanski hudi poškodbi kolena, resda (brez pretiranega rezultatskega uspeha) nastopil na veleslalomu v Val d'Iseru, a je zaradi nove poškodbe tekmoval z ročno zavoro, zato so se v nemškem taboru odločili, da mu rajši odmerijo nekaj dodatnega počitka.


Premalo agresiven


»Kot se je izkazalo, je s palcem po operativnem posegu načeloma sicer možno tekmovati, vendar pa mi po dolgem prisilnem premoru manjka nekaj nujne agresivnosti,« je ocenil Neureuther, ki se bo verjetno v karavano vrnil že sredi prihodnjega tedna v Saalbachu. Alta Badia bo sicer elito gostila v nedeljo z veleslalomom in v ponedeljek s paralelnim slalomom.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine