Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Domen Prevc po še drugem četrtem mestu: Za menoj je izjemen vikend!

Domen Prevc je tudi drugo tekmo v Ruki končal na četrtem mestu, do točk še Timi Zajc, Žak Mogel in Anže Lanišek.
Domen Prevc je spet ujel občutke, s katerimi lahko napada stopničke. FOTO: AP
Domen Prevc je spet ujel občutke, s katerimi lahko napada stopničke. FOTO: AP
N. Gr.
25. 11. 2018 | 16:43
25. 11. 2018 | 20:14
4:48
Po sobotnih težavah z vetrom je nedeljska tekma v Ruki potekala precej bolj gladko, tudi tokrat pa so slovenski skakalci dosegli odličen ekipni uspeh. Blestel je Domen Prevc, ki je bil najdaljši že v kvalifikacijah, po prvi seriji je bil peti, v drugi pa je z odličnim skokom pridobil še mesto in skakalni vikend v Ruki sklenil z dvema četrtima mestoma. 

Timi Zajc je v finalu pridobil štiri mesta in tekmo končal na 11. mestu, Žak Mogel je bil 20., Anže Lanišek pa 21. Zelo zanimivo je bilo tudi v boju za zmago, troboj Rjoju Kobajaši, Andreas Wellinger in Kamil Stoch pa je pripadel Japoncu, ki je na začetku sezone v izvrstni formi. 

»Za menoj je zelo izjemen vikend! Presenetljivo, saj tudi sam nisem pričakoval tako dobrega konca tedna. Moji skoki sicer še niso na ravni, na kateri bi lahko bili, in to želimo nadoknaditi za naprej. To želimo izboljšati in delati naprej tako, kot smo do zdaj. Ko priletimo domov, bomo opravili nekaj treningov in nato naprej na nove tekme v Rusijo,« je po tekmi dejal 19-letni junak slovenskega tabora.

Kobajaši je s svojim drugim skokom celo izenačil rekord skakalnice v Ruki, pristal je pri 147 metrih in pol in imel še kar nekaj rezerve, a se je malo ustrašil zelo dolgega skoka. Kobajaši je tako še povečal naskok v skupnem seštevku, zdaj ima na svojem računu že 260 točk. 
 

Prva serija


Kot prvi Slovenec je s svojim nastopom v Ruki opravil Bor Pavlovčič, ki je pristal pri 118 metrih in pol, kar bo bržkone premalo za uvrstitev v drugo serijo. Nastop se je tako kot včeraj ponesrečil tudi Anžetu Semeniču, ki je za ta konec tedna že zaključil z nastopi. Nekoliko bolje je šlo Žaku Mogelu, ki bo s 124 metri in pol na robu uvrstitve v finale, trenutno je na petem mestu. Spet je razočaral Jernej Damjan, ki je izenačil daljavo Pavlovčiča, a na koncu zaostal tudi za mlajšim reprezentančnim kolegom, za Damjana danes novih točk svetovnega pokala ne bo. 

Kot drugi Slovenec, Mogel je že v finalu, si je drugi današnji skok zagotovil Anže Lanišek, ki je pristal pri 125 metrih in pol, a je imel nekaj težav pri doskoku, zato je zaradi slabših ocen izgubil nekaj mest. Lanišek ne bo tako visoko kot včeraj, ko je zaokrožil deseterico, bo pa prišel do drugih točk v sezoni. 

Domen Prevc je bil tudi v težkih razmerah zelo dober, pristal je pri 136 metrih in pol. Sodniki so mu namenili le ocene 17,5, saj je imel rahle težave pri doskoku, vseeno pa je mlajši Prevc prevzel vodstvo. Prvo serijo je končal na petem mestu, razlike na vrhu pa niso prav velike. Vodi nosilec rumene majice Rjoju Kobajaši, drugi je Andreas Wellinger, tretji pa Kamil Stoch. Timi Zajc je v prvi seriji zasedel 15. mesto, Mogel je bil 24., Lanišek pa 26. 
 

Druga serija


V drugi seriji je najprej Anže Lanišek pristal pri 130 metrih in prevzel vodstvo, dva skoka za njim pa je bil še precej boljši Žak Mogel, ki je navdušil s 134 metri in pol in se prepričljivo zavihtel na vrh, bržkone bo nekaj mest v drugi seriji Mogel pridobil. Odlično je tudi v drugi seriji skočil Timi Zajc, s 135 metri bo prišel na rob prve deseterice, s tem pa je še enkrat potrdil, da konstantno skače med najboljše. 

V drugi seriji so skakalci ob večji pomoči vetra leteli precej dlje, boj za vrh je bil povsem odprt. Pred nastopom Domna Prevca se je okrepil vzgonski veter, zato je moral Prevc na svoj drugi skok nekoliko počakati. Ko je vendarle dobil zeleno luč, je poletel proti dnu skakalnice, pristal je pri 142 metrih in pol in naredil tudi telemark, a ni bil povsem zadovoljen z doseženo daljavo. Prevzel je vodstvo in bo danes najmanj peti. Stephan Leyhe je zaostal za njim, zato pa ga je gladko prehitel Kamil Stoch, ki je z novim odličnim poletom napadel tudi zmago. 

Odličen je bil tudi Andreas Wellinger s 145 metri in pol, prehitel je tako Stocha kot Prevca, na vrhu naleta je ostal le še Kobajaši. Japonec je skočil z dveh zaletnih mest nižje, a je vseeno poletel do kar 147 metrov in pol, s čimer je izenačil rekord skakalnice, povsem zasluženo se je razveselil tudi zmage. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine