Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Čas je za biatlon in Pokljuko

Od 9. do 21. februarja bo na sporedu 52. biatlonsko svetovno prvenstvo, drugič doslej ga bo gostila Slovenija.
Jakov Fak FOTO: Matej Družnik
Jakov Fak FOTO: Matej Družnik
3. 2. 2021 | 13:37
2:21
Zaradi pandemije covida-19 tokrat na žalost ob progi ne bo gledalcev. Od prvega boja za zlate kolajne na našem snegu sta sicer minili že dve desetletji in vmes se je marsikaj spremenilo. Ne nazadnje je vmes slovenski reprezentant postal tudi Jakov Fak, ki je našo izbrano vrsto že popeljal na svetovni vrh.

Pri 33 letih bo prvič in najbrž tudi zadnjič na SP nastopil na Pokljuki in, kot je razkril za posebno prilogo Dela in Slovenskih novic, ki bo izšla v soboto, 6. februarja, te edinstvene priložnosti ne želi izpustiti iz rok. »Na to, da ob progi ne bo gledalcev, ne moremo vplivati, toda hkrati imam v glavi, da bo za nas stiskalo pesti še več ljudi pred televizijskimi zasloni. Sam si kot vedno na vsakem velikem tekmovanju želim kolajno, to se v tem dobrem desetletju ni spremenilo,« je povedal Fak, na katerega računa tudi glavni trener slovenske reprezentance Uroš Velepec.

Posebna priloga na 56 straneh bo izšla v Deli in Slovenskih novicah v soboto, 6. februarja. FOTO: Delo
Posebna priloga na 56 straneh bo izšla v Deli in Slovenskih novicah v soboto, 6. februarja. FOTO: Delo


»Fak je že 15 let med najboljšimi, več kot desetletje je naokrog od njegovih prvih kolajn na svetovnem prvenstvu in nato olimpijskih igrah. Ogromno izkušenj si je nabral, zdaj je povrh vsega še izredno zanesljiv na strelišču. Zanj bo pomemben tudi trening zadnjih dni, zagotovo zdaj gara za to, da bi bil prav na Pokljuki v najboljši formi, najboljši v sezoni. In le upamo, da bo ostal zdrav,« je dejal Velepec, ki pravi, da je izhodišče naše izbrane vrste pred prvenstvom na domačih tleh naskok na vsaj eno kolajno.

Ta bi bila pika na i prvenstva, ki je lahko še tako lepo, odmevno in brezhibno izpeljano – toda če ni domačega uspeha, je, kot bi zmanjkala tista odločilna začimba, ki na koncu okusno jed spremeni v vrhunsko. Tako je Siniša Uroševič zapisal v uvodniku priloge, v kateri smo pripravili obilico zanimivega biatlonskega branja tako za tiste, ki to športno panogo že dobro poznate, kot tiste, ki se z njo šele bolje spoznavate. Na 56 straneh v Delu in Slovenskih novicah v soboto, 6. februarja.




 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine