Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Brezvladje v pričakovanju SP 2021

Biatlon: Volitev ni bilo zaradi zapleta s poverilnicama
Peter Zupan ni pričakoval takšnega zapleta na volilni seji.<br />Foto Blaž Samec
Peter Zupan ni pričakoval takšnega zapleta na volilni seji.<br />Foto Blaž Samec
22. 5. 2019 | 21:50
22. 5. 2019 | 23:27
3:30
Ljubljana – Kot da ne bi bilo v biatlonskih vrstah že dovolj težav in črnih misli po neuresničenih tekmovalnih ciljih v zadnji sezoni, so zdaj udarile na plano nove težave, ko je bilo treba izbrati novega predsednika zbora panoge pri Smučarski zvezi Slovenije. Tako včerajšnja volilna seja ni razkrila, kdo je zmagovalec – Blaž Repinc ali Janez Vodičar.
​Siniša Uroševič
Zakulisje je napovedovalo marsikaj, poznavalcem so bile smernice pred volitvami kar jasne: Vodičar, pravzaprav pionir biatlona na Slovenskem pred dobrimi tremi desetletji, naj bi prišel s podporo uglednih domačih klubov, zlasti Ihana, Brda in Triglava iz Kranja, napovedi so se sukale tudi okrog podpore iz Loža, prav tako tradicionalnega biatlonskega okolja. Domači športni javnosti je ime drugega kandidata, Blaža Repinca iz Bohinja, predstavljalo večjo neznanko, a blizu naj bi bil pokljuškim prirediteljem in tako posledično tudi predsedniški vlogi pred naslednjim velikim izzivom slovenskega biatlona: svetovnim prvenstvom, drugič doslej pri nas, leta 2021.
Toda nato je bilo včeraj vsega skupaj hitro konec, po seji brez predstavitev kandidatov in tako tudi poznejšega glasovanja je ostala v zraku kopica vprašanj. Zataknilo se je namreč pri pregledovanju seznama tistih, ki sploh lahko glasujejo. In pri prej omenjenem klubu iz Loža sta se – meni nič, tebi nič – znašli dve poverilnici z različnima podpisoma. Nekdanji predsednik kluba Boštjan Ule je podpisal prvo poverilnico, ko je še opravljal vodilno funkcijo, po pravilih iz Agencije za javnopravne storitve in evidence je še vedno uradni zastopnik kluba. A z drugo poverilnico se je predstavilo tudi novo vodstvo kluba.

​Zupan prekinil sejo, zaplet ostaja

Nihče ni znal presekati vozla v tem zapletu, Peter Zupan, dobri dve desetletji predsednik slovenskega biatlona – tudi v burnem času tistega nepozabnega prestopa Jakova Faka od hrvaške reprezentance k naši –, pa je sejo predčasno prekinil. Vodil jo je, nikakor pa ni hotel na koncu sprejeti kakšne sporne odločitve, zato je razgrnil prestavitev zasedanja na čas, ko bo zares jasno in pravno utemeljeno, kdo iz kluba na Notranjskem lahko odda veljavno poverilnico.
Dosedanji predsednik zbora za biatlon, nekdanji reprezentant Marko Dolenc, je pred časom odstopil, da nikakor ni na enaki valovni dolžini z vplivnimi prireditelji tekem najvišje ravni na Pokljuki, je bilo jasno, ko ga ni bilo niti na prireditvi svetovnega pokala niti na kateri od novinarskih konferenc. Jasno pa, da je za novega predsednika prihajajoče obdobje mikavno, ko se bodo najboljši svetovni biatlonci za prestižne lovorike merili prav pri nas. Zato tudi umazane igre, prepričevanja, manipuliranja in sprenevedanja pripadajo volitvam. Slovenski biatlon pa po najslabši tekmovalni sezoni zadnjih dveh desetletij potrebuje čvrsto vodstvo. In še dobro, da vsaj proizvodnja ni zastala. Udarno reprezentančno moštvo je namreč v teh dneh na kondicijskih pripravah na hrvaškem otoku Pag. Tam v teh dneh večinoma kolesari, puška in rolke pa bodo pogosteje na sporedu od 6. junija, ko se bo trening nadaljeval na Pokljuki.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine