Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Brez presenečenja na Slovaškem

Gabriel Landeskog v dopoldanskih urah okrepil Švede, nato pa že popoldan zabil vodilni gol ob visoki zmagi proti Avstrijcem – Spet blestel finski najstnik Kaapo Kakko, Čehi v Bratislavi kot doma.
Gabriel Landeskog je na svoji prvi tekmi tega prvenstva hitro zabil vodilni gol. FOTO: Reuters
Gabriel Landeskog je na svoji prvi tekmi tega prvenstva hitro zabil vodilni gol. FOTO: Reuters
16. 5. 2019 | 19:40
16. 5. 2019 | 22:54
2:58
Potem ko v deželi letošnjega svetovnega prvenstva v hokeju objokujejo dva nesrečna poraza svojih hokejistov v zadnjih sekundah, najprej s Kanado in nato še z Nemčijo, se prvenstvo nadaljuje po pričakovanjih favoritov. Tako je v četrtkovem popoldanskem sporedu 4. kola Švedska odpihnila Avstrijo kar z 9:1 (5:0, 2:0, 2:1), Kanada je bila v Košicah za razred boljša od Francije – 5:2 (3:0, 0:1, 2:1)..

V osrednji bratislavski areni so številni obiskovalci iz sosednje Avstrije upali na čudež, pa jim je bilo prav hitro jasno, da tu senzacije ne bo. Švedi so namreč že po 15 minutah vodili s 5:0, uvodni gol je zabil novi veliki adut: Gabriel Landeskog, kapetan Colorada, je namreč v dopoldanskih urah pripotoval iz ZDA v Bratislavo, že popoldan pa je bil na ledu, kjer bo zdaj nadaljeval svojo misijo napada na tretji naslov svetovnega prvaka: z rumeno-modrimi se je namreč veselil lovorike že maja 2013 v domačem Stockholmu in nato še štiri leta pozneje v Kölnu. Med strelci ob visoki zmagi Skandinavcev pa je bil tudi Adrian Kempe, Kopitajrev soigralec iz Los Angelesa.

Kanadčani so potrdili vlogo favoritov proti francoskim hokejistom, ki pa so se jim po hitrem zaostanku z 0:3 približali na gol (2:3). Toda dvomov o tem, kdo bo odnesel tri točke, v sklepnem delu tekme ni bilo: igralci iz domovine hokejske igre so po uvodnem spodrsljaju s Finci zdaj zmagali tretjič zapored.

Zvečer so nato v Košicah nove točke osvojili Finci, tokrat po zmagi proti Danski s 3:1 (0:0, 2:1, 1:0), vnovič je s posameznimi mojstrskimi vložki blestel izjemno obetavni najstnik Kaapo Kakko. Tudi gledalcem v polni bratislavski dvorani ni bilo dolgčas, rajali pa so predvsem češki navijači: njihovi hokejisti so se počutili kot pred štirimi leti na prvenstvu doma. Tokrat so se veselili zmage proti Latviji s 6:3 (0:2, 4:0, 2:1), osrednji junak večera pa je bil kapetan zmagovalcev Jakub Voraček. Dosegel je dva gola, dan prej pa se je razveselil rojstva sina.

Vrstni red; skupina Bratislava: Rusija, Švica po 12, Švedska, Češka po 9, Latvija 6, Avstrija, Norveška, Italija po 0; skupina Košice: Nemčija 12, Finska 10, Kanada 9, ZDA 8, Danska 5, Slovaška 3, Francija 1, Velika Britanija 0.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine