Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Brez nabojev streljali le v prvi tretjini

Hokejisti SŽ Olimpije in Sija Acronija Jesenic v Alpski ligi do polnega izkupička. Ljubljančani uspešni doma, Jeseničani v gosteh.
Ljubljančani so se v tekmovalni ritem v hokejski Alpski ligi vrnili s prepričljivo zmago proti Vipitenu. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
Ljubljančani so se v tekmovalni ritem v hokejski Alpski ligi vrnili s prepričljivo zmago proti Vipitenu. FOTO: Uroš Hočevar/Delo
G. N., STA
14. 11. 2020 | 21:00
14. 11. 2020 | 22:06
2:23
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi alpske lige premagali Wipptal Broncos iz Vipitena s 5:1 (0:0, 3:0, 2:1), Sija Acronija Jesenic pa v gosteh Feldkirch s 4:2 (1:1, 2:0, 1:1).

Ljubljančani so končali daljši prisilni premor, v katerem so bili zaradi okužb v lastnem moštvu in v ekipah tekmecev brez tekem v regionalnem tekmovanju od 24. oktobra. Vrnitev na led je bila uspešna, saj so ljubljanski igralci po zadržanem začetku napolnili mrežo Vipitena.

Že v prvem delu so imeli domači izrazito premoč, a je takrat goste reševal vratar Robert Reinhart s 17 obrambami (na koncu tekme jih je imel 48).

V nadaljevanju pa so zmaji našli rešitev tudi za vratarja Vipitena. Načel ga je Aleš Mušič v 23. minuti, potem je Žiga Pance dve minuti pozneje dosegel še gol, ko so imeli gostje na ledu igralca več, ter povišal na 2:0, tretji gol pa je prispeval Jan Drozg tudi po podaji Gala Korena, ki je danes okrepil zasedbo iz Tivolija.

Zadnja tretjina je prinesla še dva gola domačih, v polno sta zadela še Jure Sotlar in še drugič na tekmi Drozg. Domačim sicer ni uspelo ohraniti nedotaknjene mreže vratarja Paavoja Hölsäja, ki je moral po plošček v gol v 51. minuti. Ob koncu pa so v domačem taboru ob visokem vodstvu priložnost med vratnicama ponudili še drugemu vratarju, komaj 15-letnemu Jonu Dukariču.

Jesenice so bili vseskozi v prednosti, odločilna pa je bila druga tretjina, v kateri so brej prejetega gola zabil dva. A je tudi res, da so zmago v končnici krčevito branili in zmago potrdili z golom Žana Jezovška v porazna vrata. Strelci za Jeseničane so še bili: Sašo Rajsar, Patrik Rajsar in Andrej Hebar.

V nadaljevanju tekmovanja čaka Ljubljančane naslednji izziv 21. t. m., ko v Tivoli prihaja Ritten, Jeseničani pa bodo dan prej gostili Bregenz.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine