Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Bolgarija – Slovenija 360:0, čudijo se celo Poljaki

V Rasnovu jutri in v nedeljo naslednje tekme za veliko nagrado FIS, slovenski smučarski skakalci na dosedanjih štirih preizkušnjah niso osvojili niti točke.
V skupni razvrstitvi velike nagrade prepričljivo vodi Bolgar Vladimir Zografski. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
V skupni razvrstitvi velike nagrade prepričljivo vodi Bolgar Vladimir Zografski. FOTO: Lisi Niesner/Reuters
22. 9. 2023 | 11:02
22. 9. 2023 | 12:15
2:04

Velika nagrada v smučarskih skokih pod okriljem Mednarodne smučarske zveze (FIS) se bo po poldrugem mesecu premora ta konec tedna nadaljevala v Rasnovu. Na tamkajšnji srednji napravi bo že danes na sporedu uradni trening deklet, moški bodo skakalnico preizkusili jutri, ko bosta tudi obe tekmi. V nedeljo se bodo skakalke in skakalci še enkrat pomerili med seboj.

V ženski konkurenci bo Slovenija nastopila z udarno ekipo. Ob Niki Križnar, ki po štirih zmagah prepričljivo vodi v skupni razvrstitvi tega tekmovanja in je na pragu lovorike, četrtouvrščeni Niki Prevc, Katri Komar (12.) in Ajdi Košnjek (16.) je med prijavljenimi tekmovalkami tudi svetovna rekorderka Ema Klinec.

Nika Križnar si lahko že v Rasnovu zagotovi lovoriko v letošnji veliki nagradi. FOTO: Leon Vidic/Delo
Nika Križnar si lahko že v Rasnovu zagotovi lovoriko v letošnji veliki nagradi. FOTO: Leon Vidic/Delo

Med moškimi so ob Petru Prevcu od Slovencev na štartnem seznamu tudi Mark Hafnar, Žak Mogel in Rok Oblak. Zdi se kar težko verjetno, toda naši skakalci na dosedanjih štiri preizkušnjah poletne različice svetovnega pokala niso osvojili niti ene samcate točke! Resda člani reprezentance A doslej še niso tekmovali, pa vendarle ...

V skupni razvrstitvi presenetljivo vodi Bolgar Vladimir Zografski, ki ima na svojem izkupičku že 360 točk. Ob tem so se na eni od poljskih spletnih strani, na kateri pozorno spremljajo ta šport, kar malce pošalili na račun slabih nastopov naših skakalcev v letošnji veliki nagradi. Med drugim so zapisali: 360:0, takšna je prednost enočlanske bolgarske reprezentance pred Slovenijo ...

 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine