Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Baumgartner za las prehitel sireno za zgodovinsko zmago Avstrijcev

Na svetovnem prvenstvu elitne skupine A v hokeju na ledu na Češkem so naši severni sosedi senzacionalno premagali Fince.
Avstrijci so se senzacionalno veselili zmage nad Finci. FOTO: Eva Korinkova/Reuters
Avstrijci so se senzacionalno veselili zmage nad Finci. FOTO: Eva Korinkova/Reuters
16. 5. 2024 | 21:28
16. 5. 2024 | 21:48
2:32

Avstrijski hokejisti so na svetovnem prvenstvu elitne skupine A na Češkem uprizorili novo presenečenje. Potem ko so v torek odščipnili točko Kanadčanom, proti katerim so izgubili šele po podaljšku (6:7), so danes senzacionalno s 3:2 (0:2, 1:0, 2:0) premagali Fince. Zmagoviti gol je pičlo desetinko sekunde pred koncem tekme zabil Benjamin Baumgartner.

»Ko sem skočil na led, sem videl, da je do konca še 50 sekund. Pomislil sem na to, da se nam bo morda ponudila še ena priložnost. Ko sem sprožil, sem slišal sireno. Nisem bil prepričan, ali sem jo prehitel, vendar so mi soigralci zatrdili, da bo zadetek veljal. Ko sem čakal na odločitev sodnikov, sem bil zelo živčen. Bilo je izjemno napeto. Ko so priznali gol, sem bil čisto iz sebe,« ni skrival navdušenja 24-letni napadalec iz Zell am Seeja, ki si sicer kruh služi pri švicarskem klubu Bern.

Avstrijski vratar David Kickert je proti Fincem zbral kar 30 obramb. FOTO: Michal Cizek/AFP
Avstrijski vratar David Kickert je proti Fincem zbral kar 30 obramb. FOTO: Michal Cizek/AFP

»Izjemno sem ponosen na soigralce. Ni pomembno, kdo zabija gole, imamo pa sijajnega vratarja (Davida Kickerta). Ko pomislim na avstrijsko himno, dobim kar kurjo polt,« je še povedal Baumgartner, strelec gola za zgodovinsko prvo zmago Avstrijcev na svetovnih prvenstvih nad Finci, ki so po uvodni tretjini vodili že z 2:0.

Smejalo se je tudi Marcu Rossiju, vzhajajočemu zvezdniku Minnesote Wilde v NHL. »To je neverjetno! Ni jih bilo veliko, ki so verjeli, da lahko premagamo Fince. Toda mi verjamemo vase. Ne glede na to, kakšen je izid, damo vse od sebe. Tekma s Kanado nam je dobro dela, po njej smo se še bolj povezali,« je zaupal 22-letni napadalec iz Feldkircha.

Finec Oliver Kapanen (desno) je dosegel že šesti gol na tem SP:  FOTO: Michal Cizek/AFP
Finec Oliver Kapanen (desno) je dosegel že šesti gol na tem SP:  FOTO: Michal Cizek/AFP

Za Avstrijce sta v polno zadela Mario Huber (v 24. minuti) in Thimo Nickl (50.), strelca za Finsko pa sta bila Saku Mäenalanen (3.) in Oliver Kapanen (9.), ki je sicer dosegel že šesti gol na tem svetovnem prvenstvu.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine