Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Anže Kopitar: Ni druge, naš edini cilj bo vrnitev med najboljše

Na Bledu je po koncu sezone v ZDA in ob svojem prihodu med rise spregovoril najboljši slovenski hokejist.
Anže Kopitar se je pridružil reprezentanci na pripravah. FOTO: Matej Družnik/Delo
Anže Kopitar se je pridružil reprezentanci na pripravah. FOTO: Matej Družnik/Delo
20. 4. 2019 | 20:52
20. 4. 2019 | 21:14
3:45
Vedno, ko se v domovino po dolgi sezoni onstran Atlantika vrne Anže Kopitar, že dobro desetletje vodilni slovenski hokejist, njegovo prvo srečanje z mediji pritegne izjemno pozornost. Tokrat pa še posebej, saj se je prvič po septembru 2016 vrnil k reprezentančni vrsti, pri kateri bo udarni adut na bližnjem svetovnem prvenstvu skupine B v Kazahstanu.

Zanimivo je sicer, da je Kopitar doslej na tekmovanjih drugega svetovnega prvenstva nastopil le enkrat, in  sicer po svoji prvi sezoni v NHL, na prvenstvu v Ljubljani 2007. "Odtlej se je marsikaj spremenilo, med drugim tudi tekmovalni sistem, saj so nekdanji dve skupini zdaj združili v eno močnejšo. Tu zdaj dejansko ni več lažjih tekmecev, prav vsako moštvo resno meri na uvrstitev v najvišji razred," se dobro zaveda kapetan Kraljev iz Los Angelesa, ki bi se po neuspešni klubski sezoni zelo rad razveselil zmag v dresu z risom na prsih.

"Tu ni druge, naš edini cilj bo vrnitev med najboljše na svetu. Slovenska reprezentanca je z izjemnim moštvenim duhom takšen podvig že večkrat uprizorila, verjamem, da bomo tudi tokrat strnili vse moči, se borili do zadnjih atomov," je poudaril hokejist, ki tako v naši slačilnici kot tudi med igralci drugih reprezentanc uživa izjemno spoštovanje. A tudi ob tem srečanju z novinarji na Bledu je deloval preprosto, daleč od kakšne stereotipne zvezdniške nedostopnosti.

Anže Kopitar bo udarna sila oslabljene slovenske reprezentance. FOTO: Matej Družnil/Delo
Anže Kopitar bo udarna sila oslabljene slovenske reprezentance. FOTO: Matej Družnil/Delo


Obenem se seveda zaveda svoje odgovorne vloge kot tudi izjemnih pričakovanj, kar zadeva njegove gole in druge mojstrovine. "Brez skrbi, najvišja pričakovanja si naložim prav sam. Pripravljen sem prispevati delež po svojih najboljših sposobnostih, obenem pa je hokej ekipna igra več kot dvajsetih akterjev pri posameznem moštvu," je dejal v svojem prepoznavnem slogu in se nasmehnil ob namigu, da v sedanji slačilnici ne pozna vseh risov: "Drži, nekaj je tudi novih obrazov, ki jih doslej še nisem poznal. A dejansko verjamem, da bomo tudi tokrat ustvarili izjemen moštveni duh ter da se bomo tudi zato dobro počutili v teh dneh priprav ter nato pozneje na prvenstvu."
 

Risi na SP tudi brez Tičarja


Po dogovoru je 31-letni hokejist pripotoval iz ZDA pred dvema dnevoma, v sobotnem dopoldnevu je bil prvič na ledu, in sicer le z vratarji, saj so drugi risi po programu takrat pozornost namenili posebnemu treningu za moč, vsi skupaj pa so nato vadili v večernem terminu na ledeni ploskvi, Pri slovenski vrsti je – žal – precej izostankov, med dolgoletnimi reprezentanti v Kazahstanu zagotovo ne bo Jana Urbasa, Jana Muršaka, Žige Pavlina, Žige Jegliča in tudi Roka Tičarja, pri katerem je pregled poškodovane prepone razkril, da bi bila udeležba na SP pretirano tvegana.

"Toda obenem imamo dovolj časa za ustrezno pripravo in uigravanje," je prepričan napadalec, pri katerem seveda po prvem skupnem treningu še ni jasno, s kom bo igral v napadu na prvenstvu. A "v zraku" so razmišljanja o Janu Drozgu, Robertu Saboliču, Žigi Pancetu, Mihi Verliču in še kom kot njegovih soigralcih. Uganke pa naj bi razkrili dve pripravljalni tekmi z Italijo, prihodnji teden v sredo in četrtek. "Rad bi obakrat igral, nisem pa še govoril o tem s selektorjem," je še poudaril.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine