Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Anže Kopitar korak za korakom bliže cilju

Hokejisti Los Angeles Kings so v NHL na gostovanju premagali Seattle in naredili še en korak več k napredovanju v končnico.
Branilec Seattla Will Borgen se je na vse pretege mučil ustaviti kapetana Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. FOTO: Steph Chambers/AFP
Branilec Seattla Will Borgen se je na vse pretege mučil ustaviti kapetana Los Angeles Kings Anžeta Kopitarja. FOTO: Steph Chambers/AFP
G. N., STA
2. 4. 2023 | 07:34
2. 4. 2023 | 07:36
1:35

Hokejisti Los Angeles Kings so z zmago proti Seattlu s 3:1 v NHL storili še en korak k uvrstitvi v končnico. Slovenski as in kapetan kraljev Anže Kopitar se tokrat ni vpisal med strelce ali podajalce, je pa ekipi pomagal ohraniti tretje mesto v pacifiški diviziji in se oddaljiti od Kraken.

Kralji bi si lahko že ponoči zagotovili nastop v končnici, a bi morali računati na pomoč St. Louisa v dvoboju z Nashvillom. Na potrditev nastopa v končnici bodo morali tako Kopitar in soigralci še nekoliko počakati, saj je Nashvill s 6:1 ugnal St. Louis.

LA Kings, ki jih do konca rednega dela čaka še šest tekem, so v dvoboju proti Seattlu povedli sredi druge tretjine, ko je v 32. minuti zadel Sean Durzi. Na začetku zadnjega dela igre pa so prednost povišali prek Carla Grundströma (46.).

Seattle je v deveti minuti zadnje tretjine znižal zaostanek po golu Oliverja Bjorkstranda, kaj več pa mu do konca dvoboja ni uspelo. Za nameček je prazno mrežo za končnih 3:1 zadel še Kevin Fiala.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine