Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Anže Kopitar je s kralji prišel že do enajste zaporedne zmage

Slovenski hokejski as je pri zmagi v Montrealu trikrat podal. Los Angeles Kings do absolutnega rekorda gostujočih zmag v nizu v NHL loči le še ena.
Tudi obkrožen s tekmeci je Anže Kopitar vselej našel rešitev. FOTO: Eric Bolte/Usa Today Sports Via Reuters Con
Tudi obkrožen s tekmeci je Anže Kopitar vselej našel rešitev. FOTO: Eric Bolte/Usa Today Sports Via Reuters Con
G.N., STA
8. 12. 2023 | 07:27
8. 12. 2023 | 08:08
2:18

Slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar s svojimi Los Angeles Kings nadaljuje dobre predstave v novi sezoni NHL. Kralji so tokrat v gosteh premagali Montreal s 4:0, Kopitar pa je k tej zmagi prispeval tri podaje.

Kopitar, ki je v sezoni pri desetih golih in 14 podajah, je podal pri prvih treh zadetkih, ki sta jih v prvi in drugi tretjini dosegla Drew Doughty ter Quinton Byfield (dva). V zadnji tretjini je končni izid postavil Trevor Moore.

Zmaga kraljev v Montrealu je tudi pomenila 11. zaporedno zmago v gosteh v začetku sezone, kar je rekord v ligi NHL. Do absolutnega rekorda po številu zaporednih gostujočih zmag v katerem koli delu sezone pa jim manjka še ena. Tega lahko izenačijo v noči na nedeljo, ko bodo gostovali pri New York Islanders.

»Trudiš se, da ko si na ledu, dobiš tekmo. Doslej je šlo dobro, skušali bomo še naprej ostati na tem valu. Ampak vsaki tekmi sledi nova. Ne gre za gledanje preveč v prihodnost, treba je iti korak za korakom in graditi igro,« je o nizu zmag v gosteh za lakingsinsider.com povedal Kopitar.

Poudaril je, da igra sicer tokrat ni bila na želeni ravni, a da je Cam Talbot imel nekaj ključnih obramb, obenem pa so dosegli pravočasno dva zadetka, ki sta nato umirila položaj.

»Montreal ima dobro, tehnično podkovano ekipo, ampak dobro smo igrali z igralcem manj, obenem dosegli še zadetek ob igralcu več, tako da je vse šlo v pravo smer. Seveda igra ni bila za najvišjo oceno, ampak včasih moraš do zmage tudi brez svoje najboljše igre,« je dodal Kopitar.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine