Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Anže Kopitar in soigralci ogrozili svoj status v končnici

Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriških hokejski ligi NHL doživeli visok poraz.
Bowen Byram in Alex Iafallo med tekmo Colorada in Kraljev. FOTO: Justin Edmonds/AFP
Bowen Byram in Alex Iafallo med tekmo Colorada in Kraljev. FOTO: Justin Edmonds/AFP
Š. R., STA
14. 4. 2022 | 07:15
14. 4. 2022 | 07:25
2:01

Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriških hokejski ligi NHL doživeli visok poraz. Na gostovanju v Denverju jih je vodilna ekipa lige Colorado odpravila kar z 9:3. Kralji so doživeli četrti poraz na zadnjih petih tekmah in so v vse bolj nevarnem položaju, da ostanejo brez končnice tekmovanja za Stanleyjev pokal. Na zahodu so na osmem mestu in imajo pred Vegas Golden Knights ob dveh tekmah več le tri točke prednosti.

Kralje v Kaliforniji čaka pomemben obračun s Columbusom

Ekipa iz Kolorada je vnovič potrdila, da letos meri na naslov. Že po prvih 11 minutah so gostitelji vodili s 4:0. V drugem delu sta nato znižala Adrian Kempe in Alex Iafallo, a so domači napadalci še enkrat zaigrali v višjem ritmu in zabili še pet golov.

Blestel je predvsem Nathan MacKinnon, ki je bil nerešljiva uganka za branilce iz Kalifornije. Dosegel je tri gole in dve podaji ter s petimi strelskimi točkami dosegel rekord kariere. Cale Makar je k sedmi zaporedni zmagi domačih prispeval gol in tri podaje, Nicolas Aube-Kubel in Valerij Ničuškin pa sta zabila po dvakrat.

Pri Los Angelesu so se tokrat trudili tudi z menjavo vratarja, saj je Jonathan Quick v 10:15 minute prejel tri gole, zato ga je zamenjal Cal Petersen, ki pa jih je nato prejel še šest.

Po dveh prostih večerih kralje v domači Kaliforniji čaka pomemben obračun s Columbusom. Ta je ponoči s 5:1 odpravil Montreal. Izstopal je Jack Roslovich z dvema goloma, očitno pa je v odlični formi, saj je na zadnjih dveh tekmah zabil petkrat. Obe ekipi pa sta brez možnosti za končnico.

Lestvico zagotavlja SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine