Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Zimski športi

Ruka brez Anamarije Lampič in Mihe Šimenca

Najboljša slovenska tekačica se je odpovedala nastopu zaradi nizkih temperatur. Pri moških ruska prevlada, pri ženskah glavne Skandinavke.
Anamarije Lampič danes ne bo na štartu. FOTO: Tomi Lombar/Delo
Anamarije Lampič danes ne bo na štartu. FOTO: Tomi Lombar/Delo
STA, B. E.
28. 11. 2021 | 12:00
28. 11. 2021 | 14:56
2:04

Anamarija Lampič danes ne bo nastopila na tekmi za svetovni pokal smučarskih tekačic v finski Ruki zaradi prenizkih temperatur in prevelikega zdravstvenega tveganja. Preizkušnja na 10 km zasledovalno v prosti tehniki je bila sicer prestavljena na 13.45.

Lampičeva je bila po osmem mestu na petkovem šprintu v soboto 25. na 10 km v klasični tehniki minuto in 33,3 sekunde za Finko Frido Karlsson. Druga na drugi tekmi te zime je bila Norvežanka Therese Johaug s 13,7 sekunde zaostanka, tretja pa Nemka Katharina Hennig (+15,2).

Boljšunov pred štiri rojaki

Štartu se je odpovedal tudi Miha Šimenc, čeprav je že opravil ogrevanje pred predvidenim nastopom. »En krog sem šel počasi, tudi drugega. Šlo je v redu, dobro sem se počutil, tudi toplo mi je bilo. Nato pa me je po štirih minutah hitrejšega, tekmovalnega tempa začelo boleti v pljučih in se mi je vrtelo v glavi. Zato sem se odločil, da ne bom uničeval pljuč ter tvegal z nastopom, čeprav po enoletnem premoru potrebujem tekme. Poleg tega je naslednji teden na programu nov šprint,« je pojasnil.

V zahtevnih razmerah je v moškem teku na 15 kilometrov zasledovalno v prosti tehniki zmagal Rus Aleksander Boljšunov, na naslednjih štirih mestih pa so bili njegovi rojaki. Drugi je bil s pol sekunde zaostanka Sergej Ustjugov, tretji pa Artem Malcev s sedmimi desetinkami zaostanka.

Pri ženska je bila najhitrejša Norvežanka Therese Johaug. Druga je bila Finka Frida Karlsson s 7,8 sekunde zaostanka, tretja je bila Norvežanka Heidi Weng (+37,9).

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine