Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tokio 2020

Sebastian Coe: Ruska atletika ostaja kaznovana

Na naslednji seji sveta mednarodne zveze novembra letos bi lahko odločali o ponovni vključitvi.
Sebastian Coe je potrdil slabo vest za ruske atlete. FOTO: Charly Triballeau/AFP
Sebastian Coe je potrdil slabo vest za ruske atlete. FOTO: Charly Triballeau/AFP
STA, B. E.
28. 7. 2021 | 13:12
28. 7. 2021 | 13:13
1:34
Predsednik Svetovne atletike Sebastian Coe je na novinarski konferenci v Tokiu, kjer se bodo v četrtek začela tekmovanja v kraljici športov, dejal, da ruska atletska zveza ostaja izključena iz krovne mednarodne organizacije, na naslednji seji sveta zveze novembra letos pa bi lahko odločali o ponovni vključitvi.

Prepoved nastopov Rusije pod samostojno zastavo na mednarodnih atletskih tekmah, uvedena zaradi sistematičnega in s strani države podprtega dopinškega sistema v preteklosti, v zadnjih letih vedno znova podaljšuje zaradi pomanjkanja pripravljenosti ruske atletike za temeljite reforme.

Na olimpijskih igrah v Tokiu lahko, tako kot na prejšnjih in na svetovnih ter evropskih prvenstvih ter drugih tekmovanjih, nastopajo le posamezni športniki Rusije pod nevtralno zastavo, pred tem pa morajo ob izpolnjevanju strogih pogojev dobiti posebno dovoljenje atletske zveze.

Ta je skupno 123 športnikom iz Rusije podelila pravico do udeležbe na mednarodnih tekmovanj, na OI v Tokiu pa je bila sprejeta le deseterica. V 48 atletskih disciplinah in tekmovanjih se bo pomerilo 2018 atletinj in atletov in 196 držav, med njimi sedem slovenskih.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine