Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tokio 2020

Olimpijski rekord Kitajk, do kolajne tudi nekdanji dopinški grešnik

Končne odločitve na mirnih vodah so spet razveselile Madžarsko, medtem ko je kitajska posadka osvojila prvo zlato odličje v novi disciplini.
Po dvoboju četvercev na 500 metrov pozirajo Poljakinje (desno), Belorusinje (levo) in zmagovalke Madžarke (spodaj), ki so poskrbele za popolno slavje nekdanje vzhodne Evrope. FOTO: Philip Fong/AFP
Po dvoboju četvercev na 500 metrov pozirajo Poljakinje (desno), Belorusinje (levo) in zmagovalke Madžarke (spodaj), ki so poskrbele za popolno slavje nekdanje vzhodne Evrope. FOTO: Philip Fong/AFP
STA
7. 8. 2021 | 07:07
2:19
Madžarke Danuta Kozak, Tamara Csipes, Anna Karasz in Dora Bodonyi so v kajaku štirisedu na olimpijskih igrah v Tokiu osvojile zlato kolajno. Za 0,610 sekunde so ugnale Belorusinje, tretja je bila Poljska posadka z 0,982 sekunde zaostanka za najhitrejšo zasedbo.
 

Kitajki olimpijski prvakinji v kajakaškem dvosedu na 500 m


Kitajki Šičiao Šu in Mengja Sun sta svojili zlato odličje v kajakaškem dvosedu. Svetovni prvakinji leta 2019 sta z novim olimpijskim rekordom pri minuti in 55,495 sekunde prehiteli Ukrajinki in Kitajski priveslali prvo olimpijsko kolajno v tej disciplini, ki je letos prvič na olimpijskem sporedu. Bron gre v Kanado.
 

​Nemcem zmaga v kajakaškem šprintu na 500 metrov


Nemci Max Rendschmidt, Ronald Rauhe, Tom Liebscher in Max Lemke so slavili v kajaku štirisedu na 500 metrov. Za 0,226 sekunde so prehiteli Špance, ki so si nadeli srebrno kolajno. Na tretje mesto zmagovalnega odra so stopili Slovaki, ki so za prvouvrščenimi zaostali za 1,315 sekunde.
 

Kanuist Isaquias Queiroz dos Santos do zmage na 1000 metrov


Brazilski kanuist Isaquias Queiroz dos Santos je zmagal v šprintu na 1000 metrov. Srebrni z iger v Riu 2016 se je v ospredje prebil na polovici proge, v cilj pa kot prvi prišel s časom štiri minute in 4,408 sekunde. Drugi je bil Kitajec Hao Liu, tretji pa Moldavec Sergej Tarnovši.

Liu, svetovni prvak iz leta 2019, je za zmagovalcem zaostal za 1,216 sekunde. Moldavcu, ki je bil pred petimi leti v Riu zaradi zlorabe dopinga za štiri leta suspendiran, je bil za zmago prepočasen za 1,661 sekunde.


 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine