Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tokio 2020

O zadnjem četrtfinalistu bosta odločili Argentina in Japonska

Mesto med najboljšo osmerico na olimpijskem turnirju za košarkarje si je že zagotovilo sedem reprezentanc.
Jayson Tatum je bil na tekmi s Češko najučinkovitejši strelec reprezentance ZDA, ki se je izkazala z metom za tri točke 20:42. FOTO: Aris Messinis/AFP
Jayson Tatum je bil na tekmi s Češko najučinkovitejši strelec reprezentance ZDA, ki se je izkazala z metom za tri točke 20:42. FOTO: Aris Messinis/AFP
31. 7. 2021 | 18:20
31. 7. 2021 | 19:55
2:25
Po današnjih tekmah olimpijskega košarkarskega turnirja za moške so znana imena sedmih udeležencev torkovega četrtfinala. To so Slovenija, Španija, Francija, ZDA, Avstralija, Italija in Nemčija. O zadnjem prostem mestu bo odločil jutrišnji dvoboj med Argentino in Japonsko v skupini C.

V skupini A je Francija potrdila osvojitev prvega mesta z zmago nad Iranom z 79:62 (Heurtel 16, Luwawu-Cabarrot 12; Haddadi 18, Kazemi 11), čeprav je selektor Vincent Collet tokrat namenil nosilcem igre manjšo minutažo. Reprezentanca ZDA pa je po slabšem začetku in izgubljeni uvodni četrtini (18:25) dobila drugi polčas z 72:41 in ugnala Češko s 119:84 (Tatum 27, Durant 23; Schilb 17, Balvin 15). Američani so si z drugim gladkim uspehom zagotovili mesto v prvem kakovostnu bobnu na žrebanju četrtfinalnih parov, saj imajo daleč najboljši izkupiček med drugouvrščenimi moštvi: pet točk in razliko v koših +82. Čehi so že končali tekmovanje, saj bodo pri primerjavi tretjeuvrščenih moštev z eno zmago in razliko v koših -49 zaostali za zmagovalcem tekme med Argentino in Japonsko, ne glede na to, kdo ga bo dobil.
 

Nesrečni Aron Baynes


V skupini B je Avstralija že pred tekmo z Nemčijo ostala brez nekdanjega Olimpijinega centra Arona Baynesa, ki si je pri padcu v kopalnici poslabšal poškodbo vratu in se poslovil od OI, a dosegla tretjo zmago. Nemčijo je prekosila z 89:76 (Mills 24, Landale 18; Obst 17, Giffey 11), a tudi poraženci niso imeli pretiranega razloga za nezadovoljstvo, saj so si s štirimi točkami in razliko v koših -16 prislužili napredovanje. Drugo mesto je skupini je pripadlo Italiji, saj je z 80:71 (Melli 15, Mannion 14; Metu 22, Nwora 20) ugnala Nigerijo, ki je pripotovala v Tokio z osmimi aduti iz lige NBA, a doživela tri poraze s skupno razliko 33 točk.

V nedeljo bosta na sporedu še tekmi med Japonsko in Argentino (6.40) ter Slovenijo in Španijo (10.20), ki bosta odločili o končni razvrstitvi v skupini C.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Standings provided by SofaScore LiveScore

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine