Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tokio 2020

Nova Zelandija po zgodovinskem dosežku slavi Liso Carrington

Na mirnih vodah je torkovo dogajanje na olimpijskih igrah prineslo več končnih odločitev. Glavna junakinja je bila Novozelandka Lisa Carrington.
Lisa Carrington (desno) proslavlja z rojakinjo Caitlin Regal po koncu preizkušnje na 500 metrov. FOTO: Luis Acosta/AFP
Lisa Carrington (desno) proslavlja z rojakinjo Caitlin Regal po koncu preizkušnje na 500 metrov. FOTO: Luis Acosta/AFP
STA, J. K.
3. 8. 2021 | 06:42
3. 8. 2021 | 08:56
2:43
Novozelandski kajakašici na mirnih vodah Lisa Carrington in Caitlin Regal sta na olimpijskih igrah v Tokiu osvojili zlato kolajno v disciplini K-2 na 500 metrov. V tej disciplini sta tekmovali tudi Slovenki Špela Ponomarenko Janić in Anja Osterman, a se je njun čoln v polfinalu tik pred ciljem prevrnil, tako da sta ostali brez uvrstitve.

Torkovo dogajanje na mirnih vodah v vodnem centru Sea Forest je zaznamovala izjemna Carringtonova. Dvaintridesetletna kajakašica iz Nove Zelandije je najprej pokorila konkurenco v disciplini K-1 na 200 metrov in tretjič zaporedoma slavila v tej disciplini po igrah v Londonu 2012 in Rio de Janeiru 2016, le dobro uro kasneje pa je skupaj z rojakinjo Regalovo smetano pobrala še v disciplini K-2 na 500 metrov.

Carringtonova je osvojila še drugo kolajno na letošnjih igrah, kar doslej ni uspelo še nobeni novozelandski športnici, skupno pa je to že njena četrta najbolj žlahtnega leska. V svoji vitrini ima tudi bronasto v disciplini K-1 na 500 metrov pred petimi leti v Riu ter še deset zlatih odličij s svetovnih prvenstev.

Drugouvrščeni Poljakinji Karolina Naja in Anna Pulawska sta v torkovi finalni preizkušnji za izjemno novozelandsko posadko zaostali slabo, tretjeuvrščeni Danuta Kozak in Dora Bodonyi pa dobro sekundo.
 

Kopasz v madžarskem dvoboju za zlato boljši od Varge


Kajakaška posamična olimpijska preizkušnja na mirnih vodah na 1000 metrov se je končala s skoraj popolnim zmagoslavjem Madžarske. Zlato kolajno je osvojil Balint Kopasz, ki je bil v velikem finalu za slabi dve sekundi boljši od rojaka Adama Varge, medtem ko je tretje mesto osvojil Portugalec Fernando Pimenta.
 

Kubanska kanuista pokorila konkurenco v Tokiu


Kubanska kanuista na mirnih vodah Sergey Torres Madrigal in Fernando Dayan Jorge Enriquez sta osvojila zlato kolajno v disciplini C-2 na 1000 metrov.

Kubanca sta v razburljivi in izenačeni finalni preizkušnji za 20 stotink sekunde prehitela kitajski čoln v postavi Hao Liu/Pengfei Ženg, tretjeuvrščena Nemca Sebastian Brendel in Tim Hecker sta zaostala 62 stotink sekunde.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine