Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tokio 2020

Na paralimpijskih igrah prva hospitalizacija zaradi covida-19

Eden od udeležencev paralimpijskih iger v Tokiu je zaradi covida-19 moral na zdravljenje v bolnišnico, je poročala japonska tiskovna agencija Kyodo News.
Prizor s sabljaškega obračuna v Čibi, kjer sta se pomerila Rus Aleksander Kurzin in Kitajec Daoliang Hu. FOTO: Athit Perawongmetha/Reuters
Prizor s sabljaškega obračuna v Čibi, kjer sta se pomerila Rus Aleksander Kurzin in Kitajec Daoliang Hu. FOTO: Athit Perawongmetha/Reuters
STA
26. 8. 2021 | 08:15
1:44
To je prvi primer hospitalizacije na tekmovanju, ki se je začelo v torek, je poročanje japonskih kolegov povzela hrvaška agencija Hina. Podrobnosti pa japonski prireditelji niso razkrili.

Med samimi paralimpijskimi igrami so doslej potrdili 16 okužb z novim koronavirusom, od 12. avgusta pa v sklopu paralimpijskih iger kar 169, med njimi je bilo devet športnikov. Vzorca okužb ni, gre za posameznike iz različnih športov in držav, so še potrdili organizatorji, ki budno spremljajo bolezen.

Slednji so se v začetku tedna odločili za še strožje ukrepe za preprečevanje širjenja okužb, saj javnost izvedbi tekmovanj v času pandemije v večji meri nasprotuje. Kritike pa letijo tudi na Mednarodni olimpijski komite (Mok). V Tokiu še vedno veljajo izredne razmere, ljudje pa za porast okužb krivijo tudi izvedbo olimpijskih in paraolimpijskih iger.

Visoki predstavniki države pa kritizirajo tudi predsednika Moka Thomasa Bacha, ki se je še drugič vrnil na Japonsko, da obišče tudi paralimpijske igre, a mu nekateri očitajo, da je to v trenutnih zdravstvenih razmerah povsem nepotrebno, pa tudi slab zgled drugim.

»Sprašujem se, zakaj se je vrnil. Moral bi uporabiti zdrav razum,« je povedal predstavnik vladnega pododbora za koronavirus Šigeru Omi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine