Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tokio 2020

Mrakova in Macarolova pred zadnjimi temi regatami blizu najboljšim

Slovenki sta po četrtem dnevu tekmovanj razreda 470 na olimpijskih igrah v Tokiu z osmega mesta po šestih regatah napredovali na peto mesto.
Tina Mrak in Veronika Macarol se uspešno spopadata z vetrom in valovi. FOTO: Ivan Alvarado/Reuters
Tina Mrak in Veronika Macarol se uspešno spopadata z vetrom in valovi. FOTO: Ivan Alvarado/Reuters
P.. Z., STA
1. 8. 2021 | 09:16
1. 8. 2021 | 09:17
2:53
Slovenski jadralki Tina Mrak in Veronika Macarol sta po četrtem dnevu tekmovanj razreda 470 na olimpijskih igrah v Tokiu z osmega mesta po šestih regatah napredovali na peto mesto. Po tretjem in devetem mestu v današnjih plovih imata 46 točk.

Po dnevu premora se je v Enošimi nadaljevalo tekmovanje v tem razredu, v sedmi in osmi regati so se merili na regatnem polju Žusi. Pred zadnjimi tremi regatami Slovenki za ta čas tretjo posadko zaostajata za 18 točk. Mrakova in Macarolova sta bili v sedmi regati tretji in sta po polovici dneva napredovali na četrto mesto. Imeli sta 37 točk.

Slovenki sta napredovali na peto mesto. FOTO: Ivan Alvarado/ Reuters
Slovenki sta napredovali na peto mesto. FOTO: Ivan Alvarado/ Reuters


V tej regati sta zmagali Britanki Hannah Mills in Eilidh McIntyre. Millsova je na olimpijskih igrah pred petimi leti v Riu olimpijsko zlato osvojila z drugo flokistko. Drugi sta bili s šestimi sekundami zaostanka Grkinji Ariadne Paraskevi Spanaki in Emilia Culfa, ki sta dolgo vodili, nato pa sta zmago zapravili v zadnji stranici proti cilju.

Slovenki sta za britansko posadko zaostali osem sekund in zabeležili prvo uvrstitev med prvo trojico na teh OI. Po četrtem mestu v prvem delu plova sta v drugem prehiteli izraelsko posadko in imeli nato po prihodu v cilj skupno 14 točk zaostanka za tretjim mestom v skupnem seštevku.
 

V osmi regati malce slabše


V osmi regati OI pa sta začeli slabše, na 12. mestu. Pri drugem merjenju časa sta pridobili eno mesto, a imeli že minuto in 26 sekund zaostanka za vodilno ameriško posadko. Na naslednjih dveh bojah sta pridobili še po eno mesto in na koncu na devetem tudi prijadrali v cilj. Zmagala je nemška jadrnica, ki pa je daleč od najboljših.

Slovenska jadrnica je med boljšimi. FOTO: Peter Parks/AFP
Slovenska jadrnica je med boljšimi. FOTO: Peter Parks/AFP


Skupno vodstvo sta prevzeli Britanki, ki imata po zmagi in tretjem mestu 18 točk. Doslej vodilni Poljakinji Agnieszka Skrzypulec in Jolanta Ogar sta drugi s točko zaostanka. Nekdanji svetovni prvakinji sta bili v regati peti in šesti in imata 19 točk. Tretji sta ostali dvakratni zaporedni evropski prvakinji, Francozinji Camille Lecointre in Aloise Retornaz. Po šestem mestu v sedmem plovu in petem v osmem imata sedaj 28 točk. Pred Slovenkama sta še Švicarki Linda Fahrni in Maja Siegenthaler (45).

Tekmovanje se bo z dvema regatama nadaljevalo v ponedeljek, v sredo pa je na programu še regata za medalje najboljše deseterice.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine