Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tokio 2020

Luka Dončić in druščina v Tokiu: Pot naporna, moramo se sestaviti

Slovenska olimpijska košarkarska reprezentanca je prispela v japonski Fukui.
Trening slovenske košarkarske reprezentance. FOTO: Voranc Vogel
Trening slovenske košarkarske reprezentance. FOTO: Voranc Vogel
F. T., STA
17. 7. 2021 | 10:40
17. 7. 2021 | 10:41
2:15
Slovenska olimpijska košarkarska reprezentanca je v sobotnih popoldanskih urah prispela v japonski Fukui, kjer jo čaka še zadnji del priprav na zgodovinski nastop na olimpijskih igrah. Izbranci selektorja Aleksandra Sekulića se bodo v olimpijsko vas v Tokio odpravili v sredo.

Luka Dončić in soigralci so se na Japonsko odpravil v četrtkovih večernih urah. Po prespani noči v Benetkah je v petek zjutraj sledil polet v Amsterdam ter nato v Osako. Reprezentanti so na Japonsko prileteli v soboto nekaj minut čez deveto uro po lokalnem času in po formalnostih na letališču, vse obveznosti so trajale slabe tri ure, so se z avtobusom odpravili v 233 km oddaljeni Fukui. Pot je potekala brez zapletov, v reprezentanci pa vlada odlično vzdušje.


»Vemo, kaj je tukaj naša naloga«


V Fukui bodo košarkarski reprezentanti vse do srede, ko se bodo odpravili v olimpijsko vas. Uvodni treningi bodo namenjeni privajanju na bivanje na Japonskem, izbranci selektorja Sekulića pa bodo v dvorani prvič trenirali že v sobotnih večernih urah.

Trening slovenske košarkarske reprezentance. FOTO: Voranc Vogel
Trening slovenske košarkarske reprezentance. FOTO: Voranc Vogel


»Zagotovo je bila pot na Japonsko naporna, saj smo v zraku in na letališčih preživeli kar nekaj ur. Sedaj smo končno prispeli na pripravljalni tabor v Fukui in vemo, kaj je tukaj naša naloga. Upam, da se čim prej sestavimo, navadimo na časovno razliko in pričnemo z delom. Čas je še za zadnje popravke naše igre v obrambi ter napadu in verjamem, da bomo v Tokio prišli dobro pripravljeni,« je dejal reprezentant Gregor Hrovat.

image_alt
Pri Tobeyjevih bo v ZDA vihrala slovenska zastava, ki bo begala sosede


Slovenija bo na svojih prvih OI igrala v skupini C skupaj z Argentino, Japonsko in Španijo. Moški košarkarski turnir se bo v Tokiu začel 25. julija, dva dni po slovesnem odprtju iger, slovensko reprezentanco pa prva tekma čaka 26. julija ob 6.40 po slovenskem času proti Argentini.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine