Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tokio 2020

Kauzerju se je vožnja podrla, finale izgubljen v brzicah

Srebrni iz Ria si v polfinalu ni prislužil kazni, vendar je bil prepočasen za uvrstitev med deseterico finalistov. Ni skrival razočaranja. Zmaga Prskavca.
Peter Kauzer se ni znašel na brzicah. FOTO: Stojan Nenov/Reuters
Peter Kauzer se ni znašel na brzicah. FOTO: Stojan Nenov/Reuters
P. Z., STA
30. 7. 2021 | 06:45
30. 7. 2021 | 10:08
2:34
Slalomist na divjih vodah Peter Kauzer si je obetal nastop v finalu kajakaške tekme na olimpijskih igrah v Tokiu in tam upal na ponovitev dosežka iz Ria de Janeira, kjer je osvojil srebrno kolajno. Toda polfinalni nastop se mu je podrl in se razočaran poslavlja od Tokia 2020.

Zanesljivo je zmagal Jiri Prskavec. FOTO: Luis Acosta/AFP
Zanesljivo je zmagal Jiri Prskavec. FOTO: Luis Acosta/AFP


Sedemintridesetletni Hrastničan si sicer ni prislužil nobene kazni, vendar se mu je vožnja hitro pokvarila, ko se je zataknil v brzicah, v nadaljevanju je bil prepočasen in s časom 99,10 prišel v cilj kot šesti, na vrhu pa so bili še vsi najboljši. Kauzer, ki je nastopil na svojih četrtih olimpijskih igrah, se je po prihodu v cilj prijel za glavo in jezno udaril po čolnu, nakar je vendarle pomahal v kamero.

Peter Kauzer si je obetal veliko več. FOTO: Yara Nardi/Reuters
Peter Kauzer si je obetal veliko več. FOTO: Yara Nardi/Reuters


Kauzer je bil v polfinalu na koncu 12., za finale je bil prepočasen za 65 stotink sekunde. Najboljši je bil Čeh Jiři Prskavec, ki je tudi v finalu upravičil vlogo favorita in zanesljivo zmagal. Drugi je bil Jakub Grigar (Slovaška) in tretji Hannes Aigner (Nemčija).
 

Veliko pripomb na svojo vožnjo


»Začel sem v redu, ampak potem mi je pri prečenju zagrabilo sprednjo špico, prestavilo me je nižje dol in sem izgubil zelo veliko moči. Kasneje sem želel stvari popraviti, ampak pri drugem vmesnem času podobna smola, spet sem izgubil hitrost. Takrat sem že slutil, da ne bo dovolj za finale,« je za TV Slovenija povedal Kauzer in nadaljeval: »Počutil sem se dobro, čeprav sem zelo slabo spal. Tudi na ogrevanju in na startu sem bil samozavesten. Ampak takšen je naš šport. Če ne steče, ne steče in meni danes čoln ni stekel tam od šestih vratc naprej. Veslal sem na silo in temu primeren je rezultat. Pričakoval sem več. Pred OI sem rekel, da bom zadovoljen, če ne bom imel pripomb na svojo vožnjo. To se ni uresničilo. Imam veliko pripomb.«

Kauzer ni imel svojega dne. FOTO: Stoyan Nenov/Reuters
Kauzer ni imel svojega dne. FOTO: Stoyan Nenov/Reuters


Kauzer je pri tem omenil možnost, da se bo preizkusil tudi v Parizu 2024, kar bi bile zanj pete olimpijske igre. Na tokijskih brzicah se je sicer med Slovenci najbolj izkazal Benjamin Savšek, ki si je v kanuju priveslal zlato kolajno.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine