Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Znano je, kdaj bo odprl novo sezono Novak Đoković

Naposled je znano, kdaj bo odprl koledarsko sezono 2024 najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković.
Novak Đoković je razkril svoje načrte za novo sezono. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Novak Đoković je razkril svoje načrte za novo sezono. FOTO: Pablo Morano/Reuters
Š. R., STA
20. 10. 2023 | 11:00
1:45

Najboljši teniški igralec na svetu Novak Đoković bo sezono odprl na pokalu United, ki bo od 29. decembra do 7. januarja v Sydneyju in Perthu. Na tekmovanju 18 mešanih ekip bo igralo devet od 20 najboljših igralcev na svetu in pet od desetih najboljših igralk, med njimi pa ne bo Španca Rafaela Nadala.

Naslov bosta branila Američana Taylor Fritz in Jessica Pegula. Prva nosilca bosta Poljaka Iga Swiatek in Robert Hurkacz, za tekmovanje so med drugimi prijavljeni tudi Stefanos Cicipas, Casper Ruud, Alexander Zverev, Maria Sakkari in Caroline Garcia. Države bodo izžrebali v šest skupin po tri in se bodo pomerile v krogu. Vsak dvoboj bo vključeval eno moško in žensko tekmo ter spopad mešanih dvojic.

Nadal je lani na prvi izvedbi pokala igral, a se je na to poškodoval na odprtem prvenstvu Avstralije, od takrat pa ga ni bilo na turnirjih, junija so ga tudi operirali. Vodja avstralskega tenisa Craig Tiley je pred časom izjavil, da se Nadal že letos namerava vrniti v Melbourne, a tega igralec zaenkrat ni potrdil. Na pokalu se bo na teniška igrišča, potem ko je postala mamica, vrnila Nemka Angelique Kerber.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine