Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Vse bolj motivirani Đoković pripravljen na Alcaraza in Nadala

Srbski teniški igralec Novak Đoković bo na odprtem prvenstvu Francije v Parizu lovil že svoj 21. naslov za grand slam.
Novak Đoković in Stefanos Cicipas po nedavnem finalu v Rimu. FOTO: Andreas Solaro/AFP
Novak Đoković in Stefanos Cicipas po nedavnem finalu v Rimu. FOTO: Andreas Solaro/AFP
Š. R., STA
18. 5. 2022 | 19:00
2:52

Srbski teniški igralec Novak Đoković bo na odprtem prvenstvu Francije v Parizu lovil že svoj 21. naslov za grand slam. Prvi igralec sveta zaradi škandala na prvem grand slamu sezone v Melbournu v Pariz prihaja še bolj motiviran. Đoković je v lanski sezoni osvojil svoj drugi Roland Garros, kasneje pa svoj šesti Wimbledon, in se z Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom izenačil na dvajsetih osvojenih turnirjih za grand slam.

Vendar Srb zaradi necepljenja proti covidu-19 ni smel igrati na odprtem prvenstvu Avstralije na začetku aktualne sezone, kjer je Nadal osvojil svojega enaindvajsetega. »To je bilo nekaj, s čimer se še nikoli nisem spopadel,« je dejal Đoković, ki bo v nedeljo praznoval 35. rojstni dan.

Đoković je letos igral le na petih turnirjih

»V življenju in v karieri sem čutil veliko pritiska. Ampak to, kar sem čutil na začetku sezone, je bilo na povsem drugi ravni,« je dodal Srb, ki bo na odprtem prvenstvu Francije lovil izenačitev rekorda z Nadalom za največ osvojenih turnirjev za grand slam.

Đoković je v letošnjem letu igral le na petih turnirjih, vendar v Pariz prihaja z dobro popotnico, z zmago na odprtem prvenstvu Italije. Srb v Rimu ni izgubil niti enega niza, v finalu je premagal Stefanosa Cicipasa. Ravno Grka je lani premagal za osvojitev Roland Garrosa. V Rimu je Đoković postal tudi peti igralec v zgodovini, ki je dosegel tisoč zmag.

Đoković je takole proslavil rimsko zmago. FOTO: Andreas Solaro/AFP
Đoković je takole proslavil rimsko zmago. FOTO: Andreas Solaro/AFP

Ker 13-kratni zmagovalec odprtega prvenstva Francije Rafael Nadal še vedno okreva po poškodbi, bo poleg Španca Đokovićev največji konkurent za zmago bržkone njegov rojak Carlos Alcaraz. Devetnajstletnik je v letošnjem letu osvojil štiri turnirje, tri od tega na peščeni podlagi, in skočil na šesto mesto na lestvici ATP.

V začetku maja je v Madridu osvojil svoj drugi naslov na turnirjih masters, na poti do zmage pa je premagal Nadala, Đokovića in tretjega igralca sveta Alexandra Zvereva. »Vsekakor je poseben,« je o 19-letniku dejal Đoković. Mladi Španec je bil lani v tem času na 97. mestu lestvice ATP.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine