Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

V Srbiji mentor, v Šanghaju bo Đoković brez milosti

Srbski teniški igralec Novak Đoković v Šanghaju igra odlično in je brez težav prišel do četrtfinala, kjer ga čaka Čeh Jakub Menšik.
Novak Đoković se poteguje za 100. turnirski naslov. FOTO: Hector Retamal/AFP
Novak Đoković se poteguje za 100. turnirski naslov. FOTO: Hector Retamal/AFP
10. 10. 2024 | 08:00
10. 10. 2024 | 09:34
2:10

Na prestižnem turnirju serije masters 1000 v Šanghaju so napredovali trije od prvih štirih nosilcev, Jannik Sinner, Carlos Alcaraz in Novak Đoković niso imeli težav, izpadel je le Alexander Zverev (2.), ki je z 0:2 izgubil proti Davidu Goffinu. 

Pod drobnogledom je na Kitajskem predvsem Đoković, saj lovi jubilejno 100. turnirsko zmago v karieri. V Šanghaju se je še desetič uvrstil v četrtfinale, potem ko je z 2:0 hitro odpravil Rusa Romana Safiulina. Danes bo Đoković prost, v petek mu bo za preboj med najboljše štiri nasproti stal Čeh Jakub Menšik, 65. igralec z lestvice ATP, ki pa za Đokovića ni neznanka.

»V preteklosti sva nekaj tednov že trenirala skupaj, igral je na OP Srbije, večkrat je prišel k nam tudi na trening. Vedno sem mu bil na razpolago za trening in nekaj nasvetov, tudi njegovim staršem, ki so res fantastične osebe. Zelo sem vesel, da mu gre tako dobro, verjel sem, da ima potencial, da postane vrhunski igralec,« o Menšiku pravi Đoković.

Nole ima tudi na Kitajskem veliko privržencev. FOTO: Tingshu Wang/Reuters
Nole ima tudi na Kitajskem veliko privržencev. FOTO: Tingshu Wang/Reuters

Tako tudi ni skrivnost, odkod mu preti največja nevarnost proti Čehu: »Je visok igralec in ima zelo močan servis, pa tudi v drugih elementih igre ni slab, dobro se brani in premika po igrišču za svojo višino. Tudi z njegovim fizioterapevtom Sašo sva že sodelovala, imava precej skupnih točk.«

Đoković na Kitajskem do 19-letnega tekmeca ne bo prizanesljiv, v boju za naslov pa ga čaka težko delo, razpoložena sta tudi Sinner in Alcaraz, ki bosta na delu že danes.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine