Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Tenis

Sinner gladko odpravil Sheltona, v četrtfinale tudi Alcaraz

Prvi igralec sveta Jannik Sinner je v dveh nizih premagal Bena Shetona, v četrtfinalu ga čaka Danil Medvedjev. Carlos Alcaraz še čaka na svojega nasprotnika.
Jannik Sinner bo v četrtfinalu igral z Danilom Medvedjevom. FOTO: Tingshu Wang/Reuters
Jannik Sinner bo v četrtfinalu igral z Danilom Medvedjevom. FOTO: Tingshu Wang/Reuters
STA, T. E.
9. 10. 2024 | 10:30
9. 10. 2024 | 10:30
1:53

Prvi teniški igralec sveta Jannik Sinner je premagal nekatere stare demone, ko se je danes prebil v četrtfinale turnirja masters 1000 v Šanghaju. Italijan je gladko, s 6:4 in 7:6 (1) v zgolj 88 minutah premagal Američana Bena Sheltona, sicer 14. nosilca.

Lani je bil prav Shelton, 16. igralec na svetovni lestvici, tisti, ki je v osmini finala zmagal in zaustavil Sinnerja, danes pa italijanski zvezdnik ni dopustil dvoma o tem, kdo je boljši. »Bilo je zelo težko, nimaš toliko nadzora, ko igraš proti njemu. Sam sem poskušal le ostati psihično močan,« je po zmagi na igrišču dejal Sinner. Italijan se bo v četrtfinalu pomeril z Rusom Danilom Medvedjevom, ki je izločil Grka Stefanosa Cicipasa s 7:6 (3), 6:3.

Carlos Alcaraz je bil v dveh nizih boljši od Gaëla Monfilsa. FOTO: Hector Retamal/AFP
Carlos Alcaraz je bil v dveh nizih boljši od Gaëla Monfilsa. FOTO: Hector Retamal/AFP

V osmini finala je bil uspešen tudi Carlos Alcaraz, ki je v dveh nizih premagal 38-letnega Francoza Gaëla Monfilsa s 6:4 in 7:5. Španec se bo v četrtfinalu pomeril z zmagovalcem obračuna med Tommyjem Paulom in Tomašem Machačem.

Danes dvoboj čaka tudi štirikratnega zmagovalca turnirja v Šanghaju Novaka Đokovića in tretjega igralca sveta Alexandra Zvereva.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine